Нови протести срещу високите цени на горивата ще бъдат организирани във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
15:24 / 10.09.2015
1515
Нови протести срещу високите цени на горивата и борбата с монополистите на пазара ще бъдат организирани във Варна. Това заяви в интервю за Радио "Фокус" - Варна Николай Мирев, координатор на протестите във Варна. 

По думите му, хората изразяват недоволството си срещу високите цени на горивата и не желаят държавата да поддържа този монопол, а да се намеси чрез намаляване на акцизите или чрез отваряна на пазара. "Ще продължим с протестните действия, в момента се очаква да бъде организиран по- мащабен национален протест, който да обхване и други градове на страната", допълни Мирев. 

Вероятно протестът ще се проведе в началото на месец октомври. "Все още се координираме с хора от София и от други градове на страната. Очакваме по- голяма подкрепа, хората да спрат да бъдат апатични и да смятат, че нещата са такива и че нищо не може да се промени", подчерта Мирев. 

Във Варна вече бяха организирани два подобни протеста, но участието на хората не бе масово. Според Николай Мирев причините са няколко, като една от тях е, че във Варна през летните месеци хората трудно излизат на протести. "Най- масовите протести бяха през зимата на 2013 г., тогава най- много хора се включиха активно. Другата причина е, че все по- малко млади и политически активни хора с мнение остават във Варна. Това е много сериозен проблем, за който никой не говори, а трябва все повече да се обръща внимание, че няма перспективи за хора в град като Варна, какво да говорим за по-малки градове - Девня, Шумен и т.н. Има и нещо друго - хората предпочитат да излизат на протести, ако им повишат цената за нещо. Т.е. ако направят дизеловото гориво 3 лева на литър, със сигурност протестите ще са доста по-мащабни", коментира Николай Мирев.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).