Нови такси за репатриране на автомобили във Варна! Собственици се отказват от колите си заради огромни суми

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
17:05 / 25.01.2019
9797
Комисията по финанси и бюджет към Общински съвет – Варна реши да се въведе максимална цена за репатриране на неправилно паркирали автомобили и престоя им на наказателен паркинг. Тя ще бъде в размер на 300 лева.

Това се прави, тъй като според действащите цени задълженията в момента са трудно събираеми. Сумата, която трябва да се плати само за 1 месец, е минимум 765 лв., а за година тя нараства на поне 8805 лв.

Има случаи, при които репатрирани коли стоят с месеци на наказателния паркинг, и заради натрупаните сериозни суми собствениците се отказват от автомобилите си. По данни на ОП "Паркинги и синя зона“ на паркинга към предприятието има коли отпреди 2012 г.

Цената за вдигане с "паяк“ се запазва, но ще бъде въведена такса при явяване на водача на мястото, на което е паркирал автомобила си. Досега в тези случаи репатрирането се прекратяваше. За да се покрият разходите за извършените действия по репатриране, се налага въвеждане на такса. Тя ще зависи от това в кой район е паркирана колата.

За центъра и кв. "Аспарухово“ цената ще е 30 лв. Собствениците на автомобили, паркирали в зона "Квартали“ с обхват "Чайка“, "Левски“, "Младост“, "Трошево“, "Възраждане“, "Победа“, "Изгрев“, "Галата“, "С. И. Рилски“, ще плащат по 35 лв. Сумата за крайните квартали – "Владиславово“, "Виница“, "Бриз“, и всички селищни образувания ще е 40 лева.

За да влязат в сила новите такси, те трябва да бъдат гласувани от Общинския съвет.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).