Нови успехи в НУИ "Добри Христов" – Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:54 / 25.03.2014
943
Бивши и настоящи ученици от
НУИ "Д.Христов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На завършилия преди дни XIII Национален фолклорен конкурс "Орфеево изворче" в Стара Загора учениците на Национално училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна бяха удостоени с награди във всички възрастови групи.

Класовете по кавал, гайда, гъдулка, тамбура и народно пеене получиха общо 21 златни, 8 сребърни и 6 бронзови лири. Вокален дует с ръководител П. Тодорова, дует гайди с ръководител Д. Георгиев, вокален квартет с ръководител доц. Й. Неделчева, камерна инструментална група с ръководител С. Симеонов и народен оркестър с ръководител Ж. Димитров са наградени с други 5 златни лири, което ги прави неоспорими лидери в ансамбловото изпълнителско майсторство в национален мащаб. Народен хор с ръководител доц. Й. Неделчева бе удостоен със сребърна лира, а Д. Железов - преподавател по кавал с Диплом "Златна лира" за изключителни постижения в педагогическата дейност.

На състоялия се между 21 и 23 март XXII Национален конкурс за най-добро изпълнение на творба от български автор за класически музикални инструменти "Върбан Върбанов" в Бургас учениците от специалности "Класически музикални инструменти" и "Клавирен съпровод" се завърнаха с общо 11 награди, а на XXVII Фестивал "Дни на класическата китара", провел се по същото време във Варна, Ния Керанова с преподавател Севдалин Стефанов получи награда на БНР - Радио Варна - осъществяване на професионален запис в студията на медията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Синът на кмета на Варна бе най-малкият гласоподавател днес, Коцев...
Първи данни за избирателната активност във Варненско
23 са регистрираните нарушения във Варна преди утрешните избори 
Пиян украинец вдигна варненската полиция на крак: Не съм терорист...
Отцепиха плажната ивица в централната част на Варна – полиция и з...
Под пълна пара са ангажираните с изборите във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).