Новите заведения по Крайбрежната алея "изядоха" част от плажа

Автор: Пламена Николова
Коментари (25)
15:08 / 07.06.2017
18212
Новите заведения, които се строят по Крайбрежната алея, се изграждат в непосредствена близост до вълните и са "изяли" част от плажната ивица, видя репортер на Varna24.bg

В обектите все още има багер и кипи усилен труд. Не е ясно дали строителството ще приключи до края на този туристически сезон. Въпреки многобройните ни опити да получим повече информация и коментар, шефът на фирмата концесионер "Лазурен бряг 91" Андрей Василев не бе открит. 

Не е ясно и кога ще започне изграждането на т.нар. свободна зона за съзерцание и отдих, за която първо Varna24.bg съобщи. 

Припомняме, че по информация на главния архитект на Община Варна Виктор Бузев част от Крайбрежната алея на Варна се очаква да бъде превърната в свободна зона за релакс и съзерцание със свободен изглед към морето.

Тя трябва да бъде оформена върху терен на напълно премахнато заведение по алеята, където ще бъдат поставени пейки и цветя. Там варненци и гостите на града се очакваше да разпускат и се любуват на пейзажа.

"Премахва се едно от заведенията, компрометирано като конструкция, старо и изгнило. Идеята е тази зона да бъде отворена към морето, там няма да има ново строителство. Това ще бъде зона, където до хоризонта ще се вижда морето и плажа, място за релакс и почивка, за съзерцание. Там варненци и гостите на града могат да си пият кафе и да си почиват, без да са задължени да сядат в някое от крайбрежните заведения", обясни преди време арх. Бузев.

Прави впечатление, че Крайбрежната алея вече е пълна с хора, както и плажа. Зоната е предпочитано място не само за варненци, а и за гостите на морската столица. От миналата година алеята има напълно обновен вид и е привлекателно място за почивка.

Все още обаче стопаните на търговските обекти край плажа изпитват сериозни затруднения с намирането на работна ръка. За това говорят многобройните обяви за набиране на кадри по заведнията на алеята. 



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (25)

Още по темата (78):
20.07.2022 "Гьола" и Шокъровия канал привличат любопитни туристи във Варна
15.07.2022 Съдът остави без разглеждане трите жалби срещу забраната за коли по част от Крайбрежната алея
13.07.2022 Още три жалби в съда срещу забраната за коли по част от Крайбрежната алея
12.07.2022 Община Варна: Областният управител да прочете собствената си коригирана заповед за Крайбрежната алея!
12.07.2022 ГЕРБ Варна: Областният управител Благомир Коцев е литмус за наглост и двоен стандарт
12.07.2022 СЗБ и БАЗ скочиха срещу заповедта за затваряне на част от Крайбрежната Алея за автомобили
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).