Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Новият Бочели идва на сцената на "Откритие 2013" във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:31 / 10.05.2013Коментари (0)1356
©
Една от най-големите оперни надежди на Италия, представлявана от най-голямата италианска компания Sugar Music, тенорът Матео Макиони, ще бъде сред специалните гости на международния музикален фестивал "Откритие" във Варна. Младият оперен певец, който избра сцената на варненския фест за старта на световното си турне по повод 200-годишнината от рождението на Верди, ще предложи на варненската публика класически репертоар и изпълнение на авторски песни в стил опера-поп.

Българските зрители ще са сред първите, които ще чуят мотиви от две непобликувани досега творби на Джузепе Верди - "Кредо" и "Капричио", които великият италиански оперен композитор е писал за фагот и оркестър в първите години от своето творчество, през 1837. Ръкописите са открити от Гая Барези Верди - потомка на великия маестро и архивистът от католическата епархия Фиденца, дон Амос Аими.

В Италия наричат Матео Макиони "Новият Бочели". Звездата му изгрява през 2008-ма година по време на международния оперен конкурс "Павароти", в който се изявяват 50-те най-добри лирични гласове от целия свят. Невероятният вокален потенциал на младия италианец не остава незабелязан и Матео Макиони заслужено печели славата на най-младия тенор, достигнал до финала на състезанието.
Пресата го сочи за "Новият Бочели", а тенорът Карло Бергонзи е дълбоко впечатлен от забележителните качества и удивителния гъвкав глас на Матео Макиони. Така започва кариерата му на голямата оперна сцена. Дебютът е в ежегодния "Театър на Джузепе Верди" в Салерно през 2010 г. Тогава под диригентската палка на израелския маестро Даниел Орен, Макиони се превъплъщава в ролята на Неморино от "Любовен еликсир" на Доницети. Ролята на Ернесто от "Дон Паскуале" на Доницети, с която Матео Макиони участва в музикалния фестивал "Трапанезе 2011", му носи и професионално признание.

Официално световно представяне на непознатите досега вердиеви ранни творби започва през юли, когато е обявен старта на голямото международно турне на Матео Макиони в Бразилия, Русия, Китай, Япония и Австралия. То е част от проекта на италианското правителство, което обяви 2013-та за "Година на Верди" и е едно от събитията, с които Италия ще отбележи 200-годишнината на композитора. 

Матео Макиони ще направи самостоятелен рецитал в ДТ "Стоян Бъчваров" на 19-ти май, в рамките на заключителната гала вечер на фестивала "Откритие 2013". Тогава ще станат известни и победителите от международните конкурси за песен и за изпълнител.




Още по темата: общо новини по темата: 66
30.08.2022 »
27.07.2022 »
28.06.2022 »
23.06.2022 »
21.06.2022 »
26.05.2022 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: