Новият кмет задвижи важна процедура във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (16)
17:03 / 10.11.2023
21907
Процедурата за получаване на Акт 16 на зарядните станции на електробусите във Варна е в ход. Наложи се лично да се уверя, че сроковете няма да бъдат пропуснати. Притеснително е темпото на подготовката й, както и че едва вчера документите са внесени в ДНСК при краен срок за получаване на разрешително за ползване 24 ноември 2023 г., което на практика е след едва 10 работни дни.

Това заяви след срещите си в столицата с арх. Деляна Панайотова, началник на ДНСК, избраният за кмет на Варна Благомир Коцев. Той посочи, че в разговора е станало ясно, че заповедта за назначаване на приемателна комисия е вече подписана и следващата седмица комисията за приемане на площадката със зарядните станции ще се проведе.

Коцев увери, че съгласно заповедта на началника на ДНСК лично ще участва в комисията, за да е сигурен, че площадката и самите зарядни станции са готови за експлоатация и електрическите автобуси на Варна, след една година престой, най-после ще тръгнат.

Коцев заяви, че Община Варна ще смени стила си на работа и няма да се допускат подобни закъснения и подаване на документи в ДНСК в последните възможни дни. Той обяви също, че по казуса му предстои среща с "Градски транспорт“ ЕАД - възложител по проекта за електрическите автобуси на Варна.

Припомняме, че по-рано Благомир Коцев лично пробва системата за издаване на билети в автобусите на градския транспорт и установи, че някои от машините за билети не работят и не винаги гражданите успяват да си закупят билети нито с пари в брой, нито с картово плащане, включително в новите електрически автобуси, които струват около 80 милиона лева.

Виж коментарите (16)

Още по темата (521):
15.05.2024 За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
22.04.2024 Ще могат ли варненци да купуват билети от контрольорите?
18.04.2024 "Градски транспорт" с информация за варненци
16.04.2024 Зам.-кмет: Биляна Якова е отговорна за милиони левове, изхарчени в ущърб на варненци!
16.04.2024 Местната власт във Варна с важно решение за "Градски транспорт"
16.04.2024 Чиновник във Варна твърди, че се саботира билетната система и се нанасят щети на бюджета на Общината
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).