Новият общински съвет актуализира бюджета на морската столица

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:26 / 30.10.2015
879
Първата задача на новия общински съвет във Варна ще бъде актуализацията на бюджета на града за 2015 година. Това става ясно от разчета на времето, в което се засичат конституирането на новия местен парламент и нуждата от ревизия в общинската хазна.

Актуализацията е неизбежна, защото досега е имало размествания между отделните пера, заяви заместник-кметът по финансите на града Пейчо Пейчев. Той уточни, че към момента няма конкретика, защото още не е получена поисканата обратната информация от всички разпоредители с бюджетни средства. Това трябва да се случи до 5 ноември и след това данните трябва да се систематизират.

Към момента не е ясно дали ще има промяна и в самата макрорамка. Най-вероятно корекции ще настъпят и там, защото към първоначално приетия бюджет от 260 млн. лв. трябва да се добавят и около 20 млн. лв. трансфери от републиканския бюджет, които бяха правени през годината.

Ако заложеното в началото на годината бъде изпълнено 100%, увеличението на макрорамката ще бъде до 280 млн. лв. Но ако в някои приходни пера има изоставане, тогава актуализацията ще е различна.

От друга страна, областният управител има 14-дневен срок от обявяването на резултатите от изборите за общински съветници да свика първото заседание на местния парламент, което в конкретния случай трябва да стане до 10 ноеври. На първата си сбирка съветът трябва да избере председател и да структурира постоянните и временните комисии.

Именно комисиите трябва да разгледат предложената от администрацията актуализация на бюджета.

Пейчев допълни, че успоредно с това вървят процедурите по изготвянето на бюджета за 2016 година. В началото на октомври в Министерството на финансите е предадена 3-годишната бюджетна прогноза. В момента общинарите изработват макрорамката на харчовете за следващата година, която трябва да е готова до 20 ноември.
Десет дни по-късно ще бъде проведено и първото обществено обсъждане на проектобюджета за следващата година.


Източник: в. Труд

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).