Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Новият председател на Административен съд – Варна встъпи в длъжност
Автор: Екип Varna24.bg 16:17 / 11.03.2019Коментари (0)4064
©
Председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков подписа днес акта за встъпване в длъжност на новия председател на Административен съд – Варна  Елена Атанасова Янакиева.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра, след проведен конкурс на 26 февруари 2019 г.,  с 11 гласа "за“ Елена Атанасова Янакиева за административен ръководител – председател на Административен съд – Варна, с Решение по Протокол №7/26.02.2019. Другият кандидат - Евгения Иванова Баева – съдия в Административен съд – Варна, получи 2 гласа подкрепа. Преди това съдия Елена Янакиева получи двойно по-голяма подкрепа в сравнение със съдия Евгения Баева от Общото събрание на съдиите от Административен съд – Варна.

Съдия Елена Янакиева е родена на 04 април 1973 г. Завършила е юридическо образование през 1996 г. в ИУ-Варна. Има над 21 години общ юридически стаж, от които над 11 години в органите на съдебната власт като съдия. От 2007 г. тя правораздава в Административен съд – Варна, като от 16 юли 2015 г. до момента на конкурса е негов заместник-председател. Съдия Елена Янакиева е с ранг "съдия във ВКС и ВАС“. Участвала е като ментор по договор за партньорство, при провеждане на практическо обучение на студенти с обучаваща организация – Административен съд – Варна по проект "Студентски практики“. Била е участник в работната група по административни дела, действаща в рамките на Механизма за наблюдение на прилагането на Правилата за оценка на натовареността на съдиите и в Номенклатурата на статистическите кодове по видовете дела, приети с решение по протокол № 22 от 29.06.2016 г. на Комисия "Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика“ към Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. Член е на преподавателски екип, определен със Заповед на Директора на НИП, в обучение с дистанционна форма и разработване на самообучителни ресурси по данъчно право, във връзка с проект "Качествено професионално обучение за повишаване ефективността на правосъдието“, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Добро управление“. Участва в лекции, семинари, обучения, презентации пред студенти по Договор за сътрудничество между Икономически университет – Варна и Административен съд – Варна от 24 март 2017 г.

Като приоритет в работата си като административен ръководител съдия Янакиева поставя акцент върху  утвърждаване на постигнатото, продължаване и усъвършенстване на добрите практики в дейността и организацията на работа в съда. Новият председател ще работи активно за повишаване развитието на кадровия потенциал, за достигане на оптимално качество на съдебната дейност и високо ниво на административно обслужване на гражданите; за партньорство с медиите и достъп до информация за дейността на съда. Основна цел в работата на съдия Елена Янакиева е ефективното, бързо и качествено административно правораздаване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: