Новият председател на Варненската адвокатска колегия: Ще работим за една по-модерна адвокатура

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
12:44 / 12.02.2020
3391
"Ще работим за една по-модерна адвокатура, информираща колегите си за актуалните проблеми и събития не само в юридическите среди, а и в обществения и социален живот, където нашето представителство е необходимо“, заявява новият председател на Адвокатската колегия във Варна Калина Милославова.

На 07.02.2020 година тя и останалите членове на новото ръководство на Адвокатска колегия – Варна встъпиха в длъжност в присъствието на представители на Висш адвокатски съвет, Председатели на други адвокатски колегии и бивши председатели на ВАК. 

В ежедневната си работа новото ръководство ще продължи да се ръководи от Закона за адвокатурата и Етичния кодекс на адвоката, в защита на правата и законните интереси на колегите, уверяват от ВАК.

"Освен права, ние като адвокати, притежаваме и задължения по закон, които следва да спазваме. Всеки един от нас е положил адвокатска клетва и при изпълнение на своята дейност следва винаги да се замисляме за това, в което сме се заклели. Като първата жена-председател на АС - Варна да управлявам третата по големина колегия е чест, отговорност и предизвикателство. Една от първостепенните цели за мен и за колегите, с които ще работя в екип, е да издигнем авторитета на адвокатурата, в частност на Варненска адвокатска колегия“, категорична е Милославова.

Сред приоритетите в дейността на ВАК продължават да са Регионалният консултативен център, откритата приемна в община Девня, както и налагането на медиацията като метод за разрешаване на споровете извънсъдебно.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).