Новият шеф на ДКЦ "Чайка“: Приоритет №1 е финансовото оздравяване на лечебното заведение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:23 / 15.02.2018
6901
Приоритет №1 за мен е финансовото оздравяване на ДКЦ "Чайка". Това съобщи новият управител на общинското лечебно заведение д-р Румен Димов в сутрешния блок на тв "Черно море". Той обясни, че най-големият заварен от предшественика му проблем е дълговременно неплащане на задълженията към НАП, довело до натрупване на голям дълг и до ситуация, при която лихвите са се изравнили с главницата.

Междувременно е сключено споразумение с данъчните за разсрочено погасяване на задълженията. Моята цел е повишаване на ежемесечната вноска към тях, за да се намалят задълженията и лихвите, които НАП налага като неустойка, поясни д-р Димов. Поне година и половина - две ще са необходими за погасяване на дълговете, предвижда неговият план за финансово оздравяване на лечебното заведение. В момента приходите на ДКЦ-то са на плюс, което е предпоставка за редовно изплащане на заплатите, за запазване на размера им и за увеличаване на месечната вноска към данъчните.

Перспективите пред ДКЦ"Чайка" са да обслужва по-голям контингент от пациенти, които са се сдобили с жилища в разширяващата се курортна зона в града. Там живеят вече много млади хора с добър социален статус, каза още д-р Димов. Друг приоритет пред новото ръководство е възстановяване на отношенията с хотелиери и туроператорски компании с цел здравно обслужване на туристите и повишаване на приходите.

Установих също, че две трети от персонала на ДКЦ-то работи на граждански и почасови договори. Това води до отлив на пациенти заради разпокъсаността на работното време. Моята цел е поне 50% от персонала да бъде на основен трудов договор, за да осигурим 8-часово обслужване на пациентите, добави новият управител. ДКЦ "Чайка" ще работи и за изнасяне на консултативната и диагностична дейност в дома на пациента, което ще бъде преди всичко в името на неговото здраве. Планира се също разширяване на дейността и с доброволните застрахователни фондове и увеличаване на кешовите плащания.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).