Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Новият шеф на "Пазари": Ще търсим начин да свалим наемите на търговците във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:25 / 24.03.2016Коментари (3)5386
© Varna24.bg
Обмисляме механизми за понижаване на наемите за търговските площи по варненските пазари. Напрежение в дружеството няма, страстите се успокоиха, каза в интервю за Varna24.bg Недко Радев - изпълнителен директор на фирма "Пазари" ЕАД Варна.

Недко Радев е роден във Варна. Завършил магистърска степен на обучение в Икономически университет Варна - специалност "Счетоводство и контрол".
Трудовата му кариера започва като ревизор в "Държавен финансов контрол" . Следва над 20-годишен опит в банковата сфера. 

Г-н Радев, стихна ли напрежението във фирма "Пазари"? Внесохте ли жалбата за ограничен достъп до дружеството в прокуратурата?

Внесохме жалба в прокуратурата още четвъртък миналата седмица, но нямаме някакъв отговор. Така или иначе влязохме в понеделник, защото трябва да се работи. Аз съм законно избрания изпълнителен директор на дружеството. Хората веднага си влязоха по местата и напрежение няма. 

По време на протестите от страна на наематели и администрация се споменаваха думи като "преврат" и "предстояща приватизация", как ще го коментирате?

За мен това бяха провокации от бившия прокурист. Чрез някои хора да се настройва общественото мнение с лъжливи слухове, че ще се вдигнат наемите. Е, няма да има такова нещо. Нито ще има приватизации...Знаете болната тема на наемателите са наемите. По този начин успяха да ги подведат и манипулират. Хората вече се успокоиха. Когато влязохме в сградата служителите си поеха работата. Смятам, че всичко си влиза в нормалното русло. 

Как беше информиран бившият вече прокурист на дружеството за това, че е уволнен?

Още на 22 февруари със зам.-председателя на Съвета на директорите Петър Димитров дойдохме тук с цел да се срещнем с г-н Михалчев. Нямаше го, оказа се, че е в отпуск. Заведохме едно писмо в деловодството и го помолихме на 7 март в 10 часа да се срещнем и да направим приемане-предаване. Когато дойдохме на 7 март него пак го нямаше. Помолих секретарката да го набере и говорих с него, помолих го ако може да дойде да пием по кафе и поговорим, но той отказа. Така, че това не е уведомен не е вярно. Това, което ми направи впечатление от изявления в медиите, че той не познавал никой от борда на директорите. Този, който е зам.-председател Петър Димитров, е от три години в борда. Бях благоразположен да се видим и все още г-н Михалчев не ми е предал нещата.

Има ли вече яснота за състоянието на дружеството, някакви нередности открихте ли?

Няма как за няколко дни да направим такъв анализ. Фирмата си е на печалба, това никой не го отрича. Подробности ще станат ясни тепърва. Аз съм от понеделник и дори не съм влязъл в кабинета си. Нямаме намерение да разбиваме ключалки и т.н. Г-н Михалчев ми се обади впоследствие и каза, че ще съдейства по всякакъв начин и няма да има проблем от негова страна. 

Ще има ли рокади в дружеството?

Не съм мислил още по този въпрос. Първата ми цел в понеделник беше, тъй като се бяха забавили заплатите на хората, да им оправим плащанията. Имаше известно забавяне, а аз исках хората да са доволни. Два дни имахме някои административни неща и едва от вчера съм вече по-свободен и започвам да се запознавам с дейността.

Някакви нови идеи за развитието на "Пазари" има ли?

Рано е още да се коментира. Искам само да кажа, че нещата са спокойни. Наемателите да не се притесняват. Няма да има вдигане на наемите, даже напротив. След като направим анализ ще търсим механизми за известно намаляване на цените. Искам и наемателите и служителите да са спокойни и да си вършат работата. Трябва малко да навляза, за да мога да коментирам как ще се развива по-нататък дейността на дружеството.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.03.2016 г.
0
 
 
Ужасно е да си служител втора категория, само защото по някакви причини, известни само на шефа, не си угоден а не защото не си вършиш работата. И работиш в страх, всеки момент да не те уволнят. И колко хубаво , че това свърши.
Aнонимен
на 24.03.2016 г.
0
 
 
Като влезеш и се поразровиш, така ще ти замирише.....Виж строителството, пич.от юли 2008 досега.и други работи ще излязат.....
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: