Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Новият шеф на варненската полиция: Няма да рушим, а ще създаваме
Автор: Екип Varna24.bg 12:53 / 20.05.2014Коментари (0)1465
© Bulfoto
Положението с кадрите във варненската дирекция на МВР е плачевно. Това заяви новият директор на местната полиция главен инспектор Николай Калчев при представянето си пред медиите.

162-ма души, или около 10 на сто от работещите 1600 в дирекцията, са я напуснали от началото на 2013 г. Сред напусналите има както офицери, така и сержанти, като на тяхно място не е назначен нито един нов служител, разкри новият полицейски шеф. По думите му една част са напуснали по лични причини, други са се пенсионирани, а трети са решили, че не могат да издържат на натоварването в системата, съобщава Дарик.

Първата задача, която главен инспектор Николай Калчев си е поставил, е да запълни овакантените ръководни постове в областната дирекция.

"Идеята ми е да мога да си окомплектовам ръководния състав, защото в момента е скъсана връзката между висшия ръководен и изпълнителския състав. Това е първото нещо, което искам да направя", изтъкна Калчев.

На мястото на пенсиониращия се след броени дни началник на "Охранителна полиция" Алекси Христов ще бъде назначен Пламен Парушев. Последният също е поискал да се пенсионира, но след разговор с директора е променил решението си. Няма да бъдат сменяни началниците на отдел "Криминална полиция" Свилен Аврамов и на отдел "Икономическа полиция" Живко Велев. За началници на сектори в отдел "Криминална полиция" ще бъдат назначени Стоян Гунчев и Веско Вълчанов. Постът началник на Четвърто РПУ временно ще изпълнява Пламен Годеманов, досегашен началник на група "Издирване" в дирекцията.

"Идеята в момента е не да рушим, а да създаваме. Защото нещата и без това са достатъчно разрушени", коментира новият шеф на варненската полиция.

Николай Калчев ще е временно изпълняващ длъжността директор на варненската полиция. Той зае мястото на освободения поради слаби резултати Чавдар Нанков.

Калчев е на 45 години. Има две магистратури от Техническия университет - в специалностите Радиотелевизионна техника и Публична администрация. Завършил е семестриално Право.

В системата на МВР е вече 23 години. Започнал е като сержант, като досега е бил оперативен работник в група "Грабежи", началник група в Първо РПУ и началник на сектор в Транспортна полиция. За последно е бил началник група в сектор "Криминална полиция" към Трето РПУ.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: