Ново благотворително представление на пътуващ театър "ПРОтегни ръка“ във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:15 / 06.11.2017
2079
На 10 ноември от 19:00 ч. на сцената на зала 1 във Фестивалния комплекс на гр. Варна ще бъде представена третата постановка на пътуващ театър "ПРОтегни ръка" - "Шумки от вяра по диви пътеки", изцяло с благотворителна мисия. 

Началото на инициативата бе поставено през 2012 г. с първата пиеса "Малкият принц" и последвалата "Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките". Те бяха изиграни на сцена над 100 пъти в 42 града на страната, представяйки съвременен прочит на обичани детски приказки и намериха своите почитатели сред малки и големи. Събраните от първите две постановки над 300 000 лева бяха предоставени безвъзмездно за лечението на болни деца. Чрез тях се осигуриха терапии, помощни уреди и операции, които подобриха тяхното състояние.

Постановката "Шумки от вяра по диви пътеки" преплита умело в себе си адаптация на три от вечните разкази на Николай Хайтов - "Римска делва", "Пътеки" и "Изпит".

Сценарият за постановката е написан специално за трупата от Оля Стоянова, която от години подкрепя каузата на "ПРОтегни ръка". Режисьор на постановката е актьорът от Народния театър Христо Чешмеджиев, който също отдаде труда и времето си в подкрепа на благотворителната кауза. В героите от разказите на Хайтов се превъплътяват служители на ПроКредит, които ни връщат недалеч назад във времето, вярващи безрезервно в правдата, носещи в сърцата си любов и сила за живот. Убедени и отдадени до крайност на мисията да помагат за лечението на деца с тежки заболявания, те ще пътуват из цялата страна като планират да представят постановката в над 50 български града.

Пред препълнена зала в Сатиричния театър в София на 7 юни се състоя официалната премиера на театралната постановка. Трупата вече започна своето благотворително турне из страната и вече гостува в Сливен, Хасково, Добрич, Пловдив, Асеновград, Русе и Бургас. Събраните над 30 000 лева дарения бяха предоставени за лечението на деца с различни увреждания от семейства с ниски доходи.

За представлението в гр. Варна покани могат да се получат от офиса на ПроКредит Банк в града - ул. Ян Хунияди № 31, щандове във Фестивалния комплекс, както и да запазят на тел. *7000 (на цената на един градски разговор). Повече информация за предстоящите представления може да видите на сайта на "Шумки от вяра по диви пътеки".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).