Ново дървено заведение изникна на понеделничния пазар

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
11:04 / 03.05.2012
6477
Бараките във Варна се премахват само, за да се отвори място за други. Този извод се налага от изникването на ново дървено заведение на т.нар. понеделничен пазар. Преди четири години той беше разчистен от бараките, в които се продаваха всевъзможни стоки, с мотива, че това е битпазар, който загрозява тази част на града ни. Беше премахнато и заведението, разпростряло се нашироко на плочките. Още тогава Кирил Йорданов обяви, че докато е кмет, бараки на това място няма да се появяват.

Четири години по-късно, той е отново на най-високия пост в общината, но на понеделничния пазар вече има нов търговски обект. На мястото на старото заведение изникна ново. Преди месец Кирил Йорданов заяви, че лично ще предизвика проверка как се е появило то на това място, по принцип запазено само за игра на деца и за разходки и отдих. Кметът не пропусна и да каже, че за разрешаването на поставянето отговарят районните кметове, в случая поставеният от ГЕРБ на този пост в "Одесос" Георги Недев. Той дори илюстрира досадата си по повод постоянната си борба с "баракизацията" на Варна с думите: "Това е животът! Подстрижеш се, а тя пак взела, че ти пораснала косата."

Явно или поставянето на дървения бар на площадчето е напълно законно и в хармония с вижданията на кмета за облика на града, или проверката, която той обеща, просто не е извършена. Заведението на разчистеното от бараки място вече не само е готово, но и работи. Въпреки неколкократните опити да се свържем по телефона, кметът на район "Одесос" Георги Недев вчера не беше открит за коментар. Докато вървеше градежът, кметът на район "Одесос" коментира, че в случая не става въпрос за барака, а за строителството само на един сезонен обект. Той трябвало да представлява летен бар, за да могат хората да има откъде да си купуват разхладителни напитки.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).