Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ново дървено заведение изникна на понеделничния пазар
Автор: Екип Varna24.bg 11:04 / 03.05.2012Коментари (5)6392
© Народно дело
Бараките във Варна се премахват само, за да се отвори място за други. Този извод се налага от изникването на ново дървено заведение на т.нар. понеделничен пазар. Преди четири години той беше разчистен от бараките, в които се продаваха всевъзможни стоки, с мотива, че това е битпазар, който загрозява тази част на града ни. Беше премахнато и заведението, разпростряло се нашироко на плочките. Още тогава Кирил Йорданов обяви, че докато е кмет, бараки на това място няма да се появяват.

Четири години по-късно, той е отново на най-високия пост в общината, но на понеделничния пазар вече има нов търговски обект. На мястото на старото заведение изникна ново. Преди месец Кирил Йорданов заяви, че лично ще предизвика проверка как се е появило то на това място, по принцип запазено само за игра на деца и за разходки и отдих. Кметът не пропусна и да каже, че за разрешаването на поставянето отговарят районните кметове, в случая поставеният от ГЕРБ на този пост в "Одесос" Георги Недев. Той дори илюстрира досадата си по повод постоянната си борба с "баракизацията" на Варна с думите: "Това е животът! Подстрижеш се, а тя пак взела, че ти пораснала косата."

Явно или поставянето на дървения бар на площадчето е напълно законно и в хармония с вижданията на кмета за облика на града, или проверката, която той обеща, просто не е извършена. Заведението на разчистеното от бараки място вече не само е готово, но и работи. Въпреки неколкократните опити да се свържем по телефона, кметът на район "Одесос" Георги Недев вчера не беше открит за коментар. Докато вървеше градежът, кметът на район "Одесос" коментира, че в случая не става въпрос за барака, а за строителството само на един сезонен обект. Той трябвало да представлява летен бар, за да могат хората да има откъде да си купуват разхладителни напитки.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Assen Tsvetkov
премахни филтъра

0
 
 
За съжаление, тъй като районният кмет е човек на ГЕРБ, няма как да бъде проверен и да се разбере какво е взел на джоб за този бар. Кирето стана кмет с мандата на ГЕРБ, така че няма как да предизвика проверка, тъй като ще развали хатъра на покровителя си. Така, че да чакаме до година там да има поне още едно заведение.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: