Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Новото разписание на влаковете влиза в сила от днес
Автор: Екип Varna24.bg 10:06 / 12.12.2010Коментари (2)3557
© Varna24.bg
От днес влиза в сила новия график за движение на влаковете на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД. При разработването на новото разписание, транспортната схема и периодът на движение на влаковете са съобразени в максимална степен с обема и структурата на пътникопотока.

С цел подобряване транспортното обслужване на населението, националният железопътен превозвач всяка година съгласува движението на бързите и пътническите влакове със съответните областни и общински ръководства. Много от направените промени в новия график за движение на влаковете са съобразени с постъпили през годината искания от страна на клиенти на "Холдинг БДЖ" ЕАД. В рамките на новото разписание са сведени до минимум технологичните престои и спирания на влаковете, подобрени са връзките между влаковете във възелните гари, както и са заложени по-удобни за пътниците часове на заминаване. От съществено значение за подобряване на обслужването е удължаването на маршрутите на някои влакове, както и пускането на допълнителни влакове.

През 2011 г. "Холдинг Български държавни железници" ЕАД ще осъществяват превоз на пътници с железопътен транспорт с общо 619 влака, от които: 27 международни бързи влака, 91 бързи влака, (като 19 от тях са със задължителна резервация), 149 пътнически влака и 352 крайградски пътнически влака.

Запазена е цялостната транспортна схема на обслужване по отношение връзките във възелните гари, както и спиранията по маршрутите на движение на бързите влакове. По удължен маршрут ще се движат два бързи влака между Пловдив и Шумен, които вече ще пътуват между Пловдив и Варна. Тези два влака ще осъществяват връзка на гара Горна Оряховица с бързите влакове между София и Русе.

Удължен е маршрутът и на някои пътнически и крайградски пътнически влакове в различни райони на страната. Един сутрешен крайградски пътнически влак от Карлово за Златица, вече ще пътува до София през гара Подуяне. Следобедният пътнически влак от София за Копривщица вече ще се движи до Карлово. По удължен маршрут ще пътува и един следобеден пътнически влак от Карнобат за Варна, който вече ще заминава от Сливен.

В района на Горна Оряховица е удължен маршрута на един пътнически влак от Стара Загора за Горна Оряховица, който вече ще пътува до Русе. Освен това се осигурява удобна възможност за директно пътуване между университетските градове Свищов, Велико Търново и Габрово, като се удължава маршрута на някои влакове между Свищов и Велико Търново до Габрово и в обратна посока. По този начин се създава и удобна връзка с тези влакове по направленията Русе - Габрово и Варна - Габрово. За подобряване на обслужването на пътниците в региона на Горна Оряховица, които сутрин пътуват с влак до работните си места, се удължава маршрута на един пътнически влак от Стражица за Горна Оряховица, който вече ще тръгва от Търговище.

По удължен маршрут ще се движат и два крайградски пътнически влака между София и Дупница, които вече ще пътуват между София и Благоевград. През дните понеделник, сряда, петък и неделя ще бъде удължен маршрута и на някои влакове между Левски и Ловеч, които вече ще се движат между Левски и Троян.

С въвеждането на новия график за движение на влаковете ще бъдат пуснати и нови влакове по различни направления на страната. За да бъде подобрено обслужването на работниците и учениците, които пътуват с влак в региона на Пловдив, ще бъдат пуснати два пътнически влака между Пазарджик и Пловдив, които ще се движат през делничните дни от седмицата. По същата причина се назначават и два пътнически влака между София и Червен бряг, чрез които да бъде осигурен удобен железопътен транспорт за пътниците в участъка между Мездра и Червен бряг. Допълнителен влак ще се движи и по маршрута от Шумен за Горна Оряховица, който ще заминава в 16:20 ч. с изключение на неделните дни, когато ще тръгва от Шумен в 17:00 ч.

Бързите влакове със задължителна резервация "Бургас Уикенд" и "Варна Уикенд", които "Холдинг Български държавни железници" ЕАД пуснаха преди началото на летния сезон, ще продължат да се движат и през 2011 г. Влакът "Бургас Уикенд", който тръгва в неделни дни от Бургас в 15:20 ч. и пристига в София в 21:30 ч., вече освен на гарите Пловдив и Стара Загора, ще спира и на Ямбол в 16:40 ч. Чрез осигуреното спиране на този влак в гара Ямбол, националният железопътен превозвач предоставя удобна възможност за пътуване на своите клиенти от Ямбол в посока столицата.

Във връзка с изпълнението на инфрастуктурния проект "Реконструкция и електрификация на железопътна линия Пловдив-Свиленград-турска/гръцка граница-втори и трети етап" се налага промяна в транспортната схема на обслужване с железопътен транспорт по линията Пловдив - Свиленград. Разработени са трасета на четири пътнически влака, които ще пътуват по маршрут Пловдив - Свиленград - Пловдив, чието движение ще се определя в зависимост от вида на строително-ремонтните дейности в участъка.

В железопътният участък между София и Перник влаковете ще продължат да се движат по т.нар. "тактов график". За да не се нарушава "тактовия график" в участъка, международният бърз влак от Солун за Букурещ, ще се движи по отклонен маршрут през гарите Разменна и Волуяк.

Подробна информация за новия график за движение на влаковете клиентите на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД могат да получат от всички железопътни бюра и гари в страната.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2017 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: