Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Новото ръководство на "Пазари" сезира прокуратурата за възпрепятстван достъп до фирмата
Автор: Екип Varna24.bg 10:05 / 18.03.2016Коментари (0)1856
© Varna24.bg
След бунта на Централния пазар вчера във Варна в официално писмо до медиите новото ръководство на фирма "Пазари" обясни ситуацията според тяхната гледна точка. 

"Във връзка с опита да бъде възпрепятстван достъпа на легитимното ръководство на "Пазари" ЕАД гр. Варна, представям на вашето внимание, позиция на Съвета на директорите на дружеството:

С решение на Общинския съвет на Варна през януари т.г. бяха избрани 2-ма нови членове на Съвета на директорите на "Пазари" ЕАД. С решение на съвета на директорите от 01.02.2016 г., за изпълнителен директор бе избран г-н Недко Радев - с висше икономическо образование и дългогодишен стаж в сферата на мениджмънта.

На 26.02.2016 г. в деловодството на "Пазари" бе депозирана покана към прокуриста на дружеството - г-н Владимир Михалчев, да се яви във фирмата на 7.03.2016 г., за да представи на Съвета на директорите доклад за дейността на дружеството - справки за финансово състояние, за заведени дела от и срещу дружеството и др.

Тогава бяхме уведомени, че г-н Михалчев ползва платен годишен отпуск до 06.04.2016 г.

И тъй като до момента не сме успели да осъществим контакт с него, нито да се запознаем детайлно с управлението на общинското дружество, а само четем изявленията му в медиите, нека бъде добър да отговори на следните въпроси:

Има ли опасност "Пазари" ЕАД да загуби важни обекти, разположени на Централен пазар, предвид бездействието му като прокурист, изразяващо се в неоказване на съдействие на Съвета на директорите и на един от адвокатите на дружеството?

Кой има интерес от блокиране на дейността на "Пазари" ЕАД, посредством организиран бойкот от страна на служители и малка част от наемателите на пазара?

Кой има интерес от всяването на паника чрез разпространяване на слухове и невярна информация, че новото ръководство ще увеличава наемите на обектите и готви приватизация на дружеството?

Има ли засегнати интереси на общински съветници и трети лица от оттеглянето на пълномощията му? Кои са те?

След справка в Търговския регистър стана ясно, че договорът на г-н Владимир Михалчев е сключен през 2008 г. и е безсрочен! Това е недопустимо, предвид факта, че дори Съветът на директорите се избира за определен мандат. Кой има интерес прокуристът да е вечен?

Днес сезирахме прокуратурата, заради извършеното самоуправство и недопускане на новото ръководство в сградата на дружеството. Вярваме, че компетентните органи ще издирят и установят лицата, които са го извършили.

Уверяваме всички коректни наематели на пазарите във Варна, че имаме визия и желание да работим и развиваме успешно дружеството, че ще работим за преустановяване на порочни практики, за които се носят легенди в публичното пространство.

Открито заявяваме, че няма да предприемаме стъпки за повишаване на наемните цени, а дори напротив - след обстоен анализ ще търсим механизми за тяхното понижаване в подкрепа на местните производители и търговци.

Категорично заявяваме, че по никакъв начин не възнамеряваме да стартираме процедура по приватизация или ликвидация на дружеството.

С уважение,

Недко Радев - изпълнителен директор на Пазари ЕАД", се посочва в обръщение до медиите. 




Още по темата: общо новини по темата: 1
17.03.2016 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
Изграждане на Национална детска болница в София
Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: