Няма да въвеждат паркиране със sms на летището

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:55 / 22.05.2015
794
Към пропускателния режим на Летище Варна няма да бъде въведено смс-паркиране, стана ясно от думите на изпълнителния директор на аеропорта Димитър Костадинов.

След като миналата година беше въведен пропускателният режим, много от клиентите на летището бяха неприятно изненадани от недобре обмислената система за излизане на автомобилите от паркинга. Талонът, който шофьорът взема на влизане, не се отчита автоматично от друг автомат на изхода, а са необходими поне двама служители, които да проверят престоя, да отчетат фиша, да издадат касов бон, а чак след това бариерата се вдига. Това е причината при всяко кацане на самолет опашка от посрещачи да чака дълго на изхода на паркинга.

Потърпевши коментират, че най-вероятно става дума за спестена от страна на инвеститора сериозна сума, с която проблемът е можело да бъде решен с обикновен смс, като например в КК "Албена". На този етап напускането на автомобили изглежда необмислено и доста затруднено. Според директора на аеропорта обаче подобен софтуер не е приоритет за инвеститора.

Новият пропускателен режим на летището беше въведен преди година, като безплатният престой от 15 минути остана в сила. Това време е достатъчно само ако автомобил остави заминаващ на летището, без да се задържа на паркинга.
За един час престой се заплаща 2 лева, а за два часа - 5 лв. Таксата за цял ден е 24 лева, а за седмица - 64 лв.

На въпрос дали ще бъде въведено смс-паркиране, Димитър Костадинов отговори:

"Да, такава функционалност има. Чисто откъм имплементиране мисля, че не е първи приоритет и не е чак толкова търсена тази услуга."

От Летище Варна уточниха за Дарик, че опашките могат да бъдат избегнати, ако предварително престоят бъде платен на някоя от четирите автоматизирани машини в залите, на паркинга или на пътя.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).