Няма предвидени средства за укрепване на свлачището "Трифон Зарезан"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:40 / 15.04.2010
1672
Няма предвидени средства в бюджета тази година за укрепване на свлачището „Трифон Зарезан" край Варна. Това съобщи зам.-министъра на МРРБ Лиляна Павлова по време на посещението си във Варна. Тя добави, че единствената възможност, която има в момента пред министерството е със спестени средства от заема от Банката за развитие към Съвета на Европа, които имат от предишни проекти. Павлова подчерта, че това все пак са заемни пари, които трябва да бъдат изплащани, като проекта ще бъде подпомогнат, защото средствата пак няма да са достатъчни, според анализите на специалистите.

По отношение на изказванията на премиера Бойко Борисов за сключване на необезпечени договори от министерствата, сред които е и това на МРРБ, Лиляна Павлова обясни, че става въпрос за проверка на договори сключвани преди време и за които не е бил осигуряван финансов ресурс, като локация в съответната бюджетна година - 2008 и 2009 година. „Правят се само първи копки и това е", категорична бе Павлова. Тя добави, че това, което е изискано от министерството, е проверка от Сметната палата е да провери всички тези договори независимо, че са били заверявани отчети и документно всичко е наред. Зам.-министъра добави, че парите, които трябва да се дадат по необезпечените договори надхвърлят бюджета на министерството, като в момента ще се обърне внимание на тези договори, които наистина трябва да бъдат финансирани, а други ще бъдат замразени. „Така седи ситуацията в момента, като някои проекти наистина може би ще трябва да бъдат прекратени", каза Павлова. Всички преписки, за които има съмнения, че е извършено престъпление са връчени на прокуратурата, като след проверката на Сметната палата и вътрешната проверка ако има отново наличие на съмнение ще бъдат дадени на съответните органи.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (1)

Още по темата (82):
13.04.2021 Местният парламент решава за ремонта на панорамния път за Златни пясъци
07.04.2021 Възстановяват панорамния път за Златни пясъци след споразумение на Община Варна и АПИ
20.04.2019 Осигуриха средства за свлачището "Трифон Зарезан“ на пътя за Златни пясъци
31.08.2017 Милиони нужни за укрепването на свлачищата на Алея първа и Трифон Зарезан
24.11.2014 Свлачище надвисна опасно над имоти на север от Варна
17.11.2014 Експерт: Няма опасност от свлечената земна маса в района на "Траката"
Още новини от Новини от Варна:
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...
ПП "Български Възход" Варна входира листата си за предстоящите из...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).