Няма свободни за риболов водоеми във Варненско по време на забраната

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
17:20 / 28.04.2011
1198
През тази година няма свободни за риболов водоеми във Варненска област по време на ежегодния забранителен период. Това каза Продан Проданов, изпълнителен директор на Изпълнителна Агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ - Варна. Ежегодната забрана се налага със заповед на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и цели защита на рибната популация по време на размножителния период. Забранява се улова на карагьоз в българския участък на река Дунав за период от един месец, от 18 април до 18 май. Забранява се улова на калкан във водите на Черно море за два месеца, от 15 април до 15 юни. Забранен е и риболова на попчета в реките на Черно море за срок от 30 дни, от 15 април до 15 май. Освен това е забранен и риболова и на всички пролетно-лятно размножаващи се риби от 18 април до 3 юни 2011година. Забраната важи за всички водоеми.

Продан Проданов посочи, че през миналата година е имало два язовира, освободени от забраната, където риболовците да упражняват своето хоби. Тази година, от ИАРА-Варна отново са предложени водоеми с тази цел, но те не са били съгласувани от Министерство на околната среда и водите. По информация на Продан Проданов, от начало на забраната има регистрирани няколко рибарски мрежи в нарушение, но няма съставени актове, тъй като установените случаи са срещу неизвестен нарушител.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).