Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Няма такава история във Варна! Замесени са Васил, Румен, Геновева и Азис
Автор: Екип Varna24.bg 11:27 / 18.03.2019Коментари (0)5056
©
С обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна на съд е предаден 32-годишният Васил Т. Той ще отговаря за грабеж, при който отнел със сила златните обици и дамската чанта на пострадалата с мобилен телефон и дебитна карта, от която изтеглил 400 лева  – престъпления по член 198, ал. 1 и по член 249, ал. 1 от НК, извършено като продължавано деяние.

На 8 септември миналата година пострадалата Геновева К. и нейният приятел Румен се засекли в игрална зала в кв. "Владиславово“ с подсъдимия. Васил дължал пари на приятеля на Геновева, който използвал срещата в игралната зала да си ги поиска. Румен бил гневен, че Васил уж нямал пари да се издължи, но посещавал игралната зала.

Подсъдимият забелязал, че Геновева носи големи златни обици и решил да я ограби, да продаде отнетите вещи и така да се разплати с приятеля й Румен.

След полунощ Румен изпратил Геновева близо до блока, в който живеела, и се върнал отново в игралната зала. Васил проследил жената и когато тя стигнала до контейнерите за смет, изскочил, хванал с ръце обиците й и ги издърпал от ушите й.

След това съборил жената на земята и издърпал със сила дамската чанта от ръцете й. После се отдалечил от мястото на грабежа и видял, че в чантата на Геновева има дебитна карта със записан ПИН-код, мобилен телефон, ключове и  портмоне със 70 лева.

След това спрял до една от къщите в квартала. Видял, че срещу него се задава човек. Когато стигнал до него, разбрал, че това е неговият познат от махалата Азис. Той попитал Васил какво прави по нощите навън. Подсъдимият отговорил, че е ходил да тегли пари от дебитната карта на жена си, но не успял, и го помолил да му помогне.

Така Азис изтеглил първо 100 лева. Разписката от банкомата показала, че по сметката има още пари и Васил поискал да бъдат изтеглени още 300 лева. По настояване на Васил бил направен и трети опит за теглене, но заради изчерпан дневен лимит транзакцията не била осъществена.

Подсъдимият Васил и Азис отишли в магазин след това, купили цигари, енергийни напитки и закуски с парите от картата на Геновева. След това се отправили към къщата на лелята на подсъдимия. Васил извадил наркотици и двамата с Азис се дрогирали.

Малко по-късно се обадил на Румен по телефона, повикал го с мотива, че иска да върне заема си. Васил дал обиците на Геновева и още 20 лева и казал на Румен, че така издължава заема си.

На другия ден Румен заложил обиците срещу 270 лева в заложна къща, а подсъдимият заложил телефона, отнет при грабежа над Геновева.

Азис посетил на следващия ден дома на подсъдимия. Опасявал се, че Васил ще го забърка в неприятности. На тръгване подсъдимият го помолил да изхвърли портмоне, в което била счупената на две лична карта на Геновева. Азис обаче не го сторил, а предал доброволно вещите на разследващите.

Подсъдимият Васил Т. се намира във варненския затвор. Очаква се делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.  Той не е възстановил до момента нанесените щети от грабежа в размер на 491 лева и още 400 лева, които са били изтеглени от дебитната карта на ограбената жена.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: