ОДБХ – Варна: Не са установени негодни риба и рибни продукти на пазара

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:31 / 04.12.2015
530
На този етап не са установени количества риба и рибни продукти с изтекъл срок или неправилно съхранение по време на проверките на Областната дирекция по безопасност на храните във Варна. Това съобщи за "Фокус" д-р Костадинка Маринова, инспектор в отдел "Контрол на храните" при Областната дирекция по безопасност на храните във Варна. 

"Засилените проверки на местата, където се предлагат риба и рибни продукти, разпоредени със заповед на изпълнителния директор, са във връзка с предстоящия празник Никулден", посочи инспекторът. През вчерашния ден са извършени проверки в обекти за търговия на дребно, в супермаркети, заведения за обществено хранене, производствени предприятия. 

По-често срещаните нарушения са по отношение на несъответствия в материално-техническа база на обектите, записи към системата за самоконтрол. Фрапиращи нарушения не са установени, посочи д-р Костадинка Маринова. 

"Рибните продукти и рибата са придружени с търговски документи, документи за произход, правилно са съхранени, на места е установено недостатъчно наличие на лед за съхранение на прясна риба. Не са установени количества риба и рибни продукти с изтекъл срок или неправилно съхранение. Проверките продължават и в момента до 6 декември, включително. В почивните дни ще има дежурни инспектори, които ще извършват проверки", каза още д-р Костадинка Маринова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Окончателно: ГЕРБ-СДС печели област Варна, ПП "Величие" изпревари...
Спецполицаи от Варна с голям удар, задържаха дрога за 400 хиляди ...
Временни резултати във Варна: Първи са ГЕРБ-СДС с 29,82% - втори ...
Това е най-късият булевард във Варна, но носи невероятен историче...
Само 1/3 от жителите на Варненска област гласуваха днес
Официално: Изборният ден във Варна приключи!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).