ОДБХ Варна заличи регистрацията на ресторант

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:02 / 09.08.2017
2931
Областна дирекция по безопасност на храните, град Варна заличи регистрацията на обект за обществено хранене след проверка в изпълнение на програмата за сътрудничество и институционално взаимодействие по Черноморието и създадения областен координационен център.

В средата на месец юли компетентните институции ОДБХ Варна, Териториална дирекция на Националната агенция за приходите, Комисията за защита на потребителите, Инспекция по труда, Регионална здравна инспекция - Варна и община Варна извършиха проверка в ресторант (заведение за обществено хранене) в к.к. "Св. Св. Константин и Елена". Инспекторите от всички институции установяват редица нарушения на нормативните изисквания. Служителите на ОДБХ връчват заповед за спиране експлоатацията на обекта, считано от 14.07.2017 г.

Представителят на собственика е отказал обектът да бъде запечатан чрез поставяне на удостоверителни знаци на ОДБХ. На 17.07.2017 г. въз основа на постъпило заявление за възстановяване дейността на обекта, е извършена проверка, при която е установено, че нарушенията, послужили като основание за спиране експлоатацията, са отстранени и ОДБХ Варна възстановява експлоатацията на обекта. В периода последващ възстановяването на дейността в областната дирекция са представени копия на документи от служители на други институции, участвали в проверката на 14.07.2017г, от които е видно, че през периода на действие на заповедта ресторантът е извършвал търговия с храни.

На основание събраните доказателства за извършване на търговия с храни в спрян от експлоатация обект ОДБХ Варна заличава регистрацията на заведението. За случая е уведомена Районна прокуратура Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).