Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ОИЦ-Варна вдъхнови "мениджъри за един ден“ да се занимават с европейски проекти
Автор: Пламена Николова 16:19 / 07.11.2019Коментари (0)1682
© Фейсбук
Повече от 30 ученици и студенти се включиха в инициативата на Джуниър Ачийвмънт България "Мениджър за един ден“ като заеха позициите на управител и експерти в Областния информационен център-Варна. Интерес към събитието проявиха както младежи от цяла Варненска област, така и от други български градове.

Освен че се запознаха с дейността и услугите, които предоставя центърът, те влязоха в ролите на експерт "Комуникация и информация“, експерт "Логистика и информация“ и експерт "Информационно обслужване и услуги“. Начело на ОИЦ-Варна за един ден застанаха седем ученици.

Младите хора проявиха интерес към спецификата на работа на всяка една от позициите в центъра и отправиха въпроси, сред които по какъв начин се набира информация за реализирани проекти, какво представлява социалното предприемачество и др. Управителят на ОИЦ-Варна Виктория Николова обясни на "мениджърите за един ден“ какви са възможностите за ученици и студенти, които дават европейските програми.

"Като участник в Програмата за училища посланици на Европейския парламент проявих интерес към инициативата "Мениджър за един ден“ и избрах да се регистрирам за позиция в Областния информационен център-Варна. Получих много интересна информация за динамичната му работа и възможностите за европейско финансиране. Беше ми полезно“, сподели Мария Зотева - дванадесетокласничка от ПГИ "Иван Илиев“ – Благоевград.

Александра Господинова от СУ "Св. Седмочисленици“ в Търговище разказа, че е била провокирана да се включи в инициативата от свои приятели, които са участвали в европейски програми.

"Имам намерение да уча администрация и мениджмънт, затова ОИЦ-Варна привлече вниманието ми. Смятам, че ще ми помогне да се ориентирам по-добре“, заяви ученичката.

В края на срещата младите хора изявиха желание да се включат в доброволчески стажове в ОИЦ-Варна следващото лято. Всички те получиха сертификати за участието си в "Мениджър за един ден“.

Най-утвърдената програма за първоначално кариерно ориентиране е насочена към ученици и студенти на възраст между 16 и 23 г. Провежда се ежегодно в около 100 държави по света. Инициативата е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнеса. Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините потапят своите "мениджъри за един ден“ в работното си ежедневие, показват им как функционира техният сектор отвътре и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание.

18-то издание на "Мениджър за един ден“ се проведе под надслов "Вдъхнови бъдещето“.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: