ОУ "Стоян Михайловски" получи дар за патронния си празник

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:16 / 26.03.2021
1553
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Стоян Михайловски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
ОУ "Стоян Михайловски" получи бюстов портрет на патрона на училището вчера, по повод 33 години от създаването си. Той бе връчен от кмета на Варна Иван Портних на директора на учебното заведение Павлина Мандажиева. Присъстваха още районният кмет на "Вл. Варненчик“ Николай Костадинов и директорът на дирекция "Култура и духовно развитие“ в общината Антония Йовчева. 

Скулптурният портрет е дело на автора Живко Дончев. Инициативата е на НЧ "Просвета“ в район Аспарухово  и е реализирана от художниците Надя Антова, Живко Дончев и Атанас Стоянов, с финансовата подкрепа на Община Варна. Скулптурните портрети, изпълнени в керамична техника, са на именитите български възрожденци Св. Иван Рилски, Св. Климент Охридски, Стоян Михайловски, Отец Паисий, Добри Войников, Добри Чинтулов, Любен Каравелов, д-р Петър Берон, Георги Сава Раковски, Константин Арабаджиев. До този момент по повод на своите патронни празници бюстове са получили ОУ "Св. Иван Рилски“, ОУ "Отец Паисий, ОУ "Добри Чинтулов“ и СУ "Св. Климент Охридски".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).