ОУ "Св. Патриарх Евтимий" във Варна се включи в Глобалният ден на действие на училищата

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:57 / 04.11.2022
1954
ОУ "Св. Патриарх Евтимий“ във Варна се включи в Глобалният ден на действие на училищата – 3 ноември, който отразява актуални климатични проблеми и промени.

Учениците изразиха своята съпричастност към промените на климата и количеството СО2 в атмосферата, като чрез щафета предадоха посланието “ SOS-СО2″.

Въглеродният диоксид (CO2) оказва силно въздействие върху климата. Той е прозрачен за по-голямата част от слънчевата радиация, идваща към земната повърхност. Но този газ садържа значителна част от излъчената от нашата планета топлина. По този начин CO2 съдейства активно за създаването на парниковия ефект, вследствие на който се повишава температурата на въздуха в ниските части на атмосферата в близост до земната повърхност“, обясни преподавателят по "Човек и природа“ в училището Десислава Миливоева.

В инициативата освен ученици се включиха много преподаватели от учебното заведение сред които Ана Асенова, Димитър Желязков, Борис Дудин, Емилия Топалова, Павлина Георгиева и др.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).