ОбС отложи разглеждането на казуса със заведението на олимпийския шампион Ивайло Маринов

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:03 / 11.08.2023
1851
Общинският съвет във Варна отложи разглеждането на казуса със заведението на олимпийския шампион Ивайло Маринов.

Това стана ясно на днешното заседание, предаде репортер на Varna24.bg. Вчера кметът на морския град Иван Портних съобщил на председателя на ОбС Тодор Балабанов, че се прекратява процедурата по обявяването на търг на заведението, което се намира край басейн "Приморски" (в подхода към Морска гара).

Припомняме, че във вторник спортисти във Варна протестираха пред Община Варна с искане знаменития шампион да не бъде гонен. Те се бяха зарекли да се съберат днес на сесията на съвета. Говорих с тях и ги разубедих, каза за Varna24.bg преди начало сесията днес Ивайло Маринов.

От трибуната в зала "Пленарна" общинският съветник Христо Атанасов, който бе набеден от различни хора в морския град, че е в дъното по предизвикването на процедура по обявяване на търг на заведението на шампиона, изнесе факти по казуса.

Той се таи в далечната 1993 година. Тогава - на 18 май, е взето решение за съвместна дейност по управление на терена между Община Варна и Едноличен търговец с име Пенка Христова. Товата ЕТ е платил 6 хил. лева. Договорът бил подновен на 1 ноември 1994 година. После - чак пред 2002 година общината дала допълнителни 50 квадрата на ЕТ, който стопанисвал заведението.

Общинският съветник Христо Атанасов разкри още, че финансови отчети ЕТ е подавал до 2010 година. После такива липсвали.

Председателят на ОбС Тодор Балабанов обясни, че кметът Портних е прекратил процедурата и поради това, в момента липсва причина за по нататъшни действия от страна на Общинския съвет във Варна.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).