Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Обещават ни Марая Кери и One Direction във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:16 / 18.03.2015Коментари (0)1253
©
Община Варна се захваща с поредния мащабен разход в годината на изборите, срещу обещанието това лято тук да пеят световната звезда Марая Кери и глобалните тийнидоли от бой групата One Direction. По предварителен план това трябва да стане през август като част от проект, наречен Black Sea Rocks 2015. Въпреки името, в него ще има по-скоро поп, отколкото рок музика. Фестивалът на практика ще е част от по-голям международен музикален онлайн формат за певци, който се провежда в САЩ. Както и в другите надпревари, така и в тази участниците се класират от публиката след изпълнения на живо, като именно Варна ще осигури сцената за това представяне.

Дали обаче Black Sea Rocks 2015 ще се състои изобщо, зависи от готовността на община Варна да се включи финансово в начинанието, което струва милиони. От градската управа се очаква да осигури участие с 600 хил. лв., това стана ясно на заседание на комисията по култура към Общински съвет - Варна. Съветниците се оказаха доста изненадани както от идеята, така и от сумата, която надвишава значително парите, които получават обичайните артистични проекти.

Оказа се обаче, че кметът Иван Портних вече се е договорил с организаторите на фестивала, като е подписал меморандум за сътрудничество. Това разкри зам.-кметът по юридическите въпроси Пламена Маринова, която обаче така и не показа въпросния документ пред комисията. Това предизвика реакция на съветничката от БСП Светлана Такева, която поиска меморандумът да бъде представен, за да стане ясно какъв ангажимент вече е поет от администрацията. Независимата й колежка Марина Карапетян пък поиска да знае по каква причина този проект не беше включен в бюджета на общината, гласуван само преди месец. Отговорът на Маринова беше, че задвижването му е станало на по-късен етап.

Решението се отложи поради различни съмнения

Въпреки силната кметска подкрепа за провеждането на Black Sea Rocks в изборната 2015-а и думите на Пламена Маринова, че проектът бил "гениален", съветниците от културната комисия не можаха да преглътнат непълната документация по него. Липсва също и конкретно предложение от кмета Иван Портних парите да бъдат отпуснати. Председателят на комисията по култура Даниела Димова беше категорична, че въпросът за финансирането на едно събитие с такава сума определено е от компетенциите на бюджетната комисия и го препрати за разглеждане там.

Живеещият в САЩ варненец Иван Кутиков, който е моторът на Black Sea Rocks 2015, допусна, че е възможно и Марая Кери в крайна сметка да не дойде на варненска сцена. Тъй като тя си остава в челото на класациите за най-търсени изпълнители, е подготвен "дубльор" на нейното звездно присъствие. Това е изключително чаровният и талантлив Бруно Марс, който има огромно количество почитатели и почитателки у нас. В програмата на музикалния фестивал се предвижда и участие на Филип Киркоров и дует "Ритон" като негови гости.

Към това трябва да добавим и още един фактор - концертите на фестивала трябва да се проведат в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта, а тя все още е в ремонт, за който така и няма ясни крайни срокове.

Източник: "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: