Областният: Приоритет на Варна трябва да е туризмът

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
09:27 / 15.10.2013
2588
"Трябва да успеем да помогнем на най-бедните хора, които не могат сами да си помогнат, а защо не и на част от останалите, които работят, да преживеят тази тежка социална криза", заяви областният управител на Варна Иван Великов. Той направи коментара в сутрешния блок на тв "Черно море".

"Смятам, че първата и основна цел е всички да преживеем кризата, а оттам нататък да се залагат и условия за икономически растеж, за вдигане на жизнения стандарт", каза още Великов.

Той посочи, че приоритет номер едно на правителството е социалната програма, на следващо място са здравеопазването и образованието. Областният коментира, че образованието е това, с което можем да се котираме в света.

"Да се даде възможност на младите хора, които са разумни, да бъдат и много добре подготвени, и оттам нататък се надяваме и с тяхна помощ да възродим икономиката", заяви областният управител. Той каза още, че според него приоритет на Варна трябва да е туризмът.

"Основното, което трябва да се случи, след като вече имаме ново летище, е да се реализира магистрала "Черно море", и то не само от Варна до Бургас, а от Дуранкулак до Царево, за да може туристите, които идват тук, да се придвижват по цялото Черноморие и да се чувстват комфортно", коментира Великов. Според него трябва да се работи и за облекчаване на визовите режими.

Областният управител бе попитан и дали Варна ще има нова автогара. "Тук става въпрос и за преместване на пристанището. Проектът, който е много амбициозен, е за пристанище, автогара и жп гара на едно място - под Максуда", посочи той. Великов заяви, че този проект е един от сериозните приоритети на правителството за Варненска област.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).