Областният: Редно е да се премахнат всички заведения на плажа, те са отживелица

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (13)
12:34 / 25.04.2018
5370
Браншът очаква силен летен туристически сезон тази година. Това каза Стоян Пасев, областен управител на Варна. По думите му към момента подготовката за сезона се осъществява нормално. Очаква се да възникнат трудности по отношение на заведенията по плажовете.

"Моето мнение е, че тези заведения са отживелица. Редно е да се премахнат всички заведения на плажа, но това вероятно ще стане с новата промяна на закона. При условие, че има направени инвестиции извън плажа, не е редно на самия плаж да има заведения, там може да се предлага само вода и сладолед“, коментира областният управител Стоян Пасев.

По отношение на плажовете Стоян Пасев припомни, че за това лято се очаква 24 плажа във Варненска област да останат без концесионери или наематели, съобщава "Фокус".

"Една от причините да няма достатъчно наематели и концесионери е фактът, че все още Народното събрание не е приело промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. И това лято за най-посещаваните плажове ще се търси възможност за осигуряване на водно спасяване, като средствата, отпуснати от Министерски съвет за тези дейности, са около 300 000 лева. Миналата година водно спасяване е било осигурено за 16 плажа в региона. “ Ще се опитаме да обезпечим и плаж Централен и Южен на Камчия“, допълни Стоян Пасев.

Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).