Областният управител беше домакин на среща за представяне на Алианс "Българско Черноморие"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:28 / 25.06.2021
1568
В областна администрация – Варна днес се състоя среща на представители на общините и областните администрации по Северното Черноморие за презентиране на проекта Алианс "Българско Черноморие", съобщиха от пресслужбата на институцията. 

Целта на инициативата е да обедини черноморските общини, туристическия сектор и държавата в една организация, която целенасочено и ефективно да работи за подобряване представянето на българското Черноморие на основните туристически пазари и достигане на нови, разработване и рекламиране на бранд и ефективна маркетингова стратегия. 

Двигател на проекта е операторът на летищата във Варна и Бургас "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, който беше и инициатор на срещата, домакинствана от областния управител г-н Марио Смърков. 

Алиансът ще започне с основен екип от участници и ще бъде отворен за нови членове възможно най-бързо. До момента сме говорили с хотелиери и с авиокомпании и част от тях вече заявиха желанието си да участват, но разговорите продължават, посочи д-р Франк Кванте – главен изпълнителен директор на дружеството – концесионер на морските летища.  

Проведох поредица от срещи с представители на туристическия бранш и съм убеден, че има нужда от това да работим заедно, особено в тази трудна ситуация, посочи г-н Марио Смърков, който изрази принципната си подкрепа за инициативата. 

В подкрепа на идеята се изказаха и представителите на общините от Северното Черноморие, които присъстваха днес на срещата и зададоха своите въпроси, свързани с организацията на работа на алианса и конкретни дейности, предвидени в плана за развитието му. 

Проектът предстои да бъде представен и пред кметовете на общините по Южното Черноморие.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).