Областният управител на Варна пуска под наем апетитни имоти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:13 / 05.01.2012
1355
Областният управител Данчо Симеонов обяви търг за отдаване под наем на осем имота, повечето от които в централната част на Варна. Всеки един от тях ще бъде ползван от бъдещите си наематели за примамливия срок от 10 години. Другото общо между имотите е, че актовете за държавна собственост за всичките осем са издадени миналата година. Под наем ще бъдат отдадени заведение на ул. "Райко Жинзифов" №31, офиси на ул. "Солун" №18 и на ул. "Парижка комуна" №2, търговски обект на ул. "Прилеп" №28, както и имот, предназначен "за спортна и развлекателна дейност" на ул. "Епископ Константин" №8 в Гръцката махала. Към тях се прибавя и обект за обслужваща дейност и битови услуги на ул. "Драган Цанков" №23. По-отдалечен е само имотът в "Кайсиева градина" до блок 204, който е отреден за обществено обслужване. Осмият имот е обявен в сайта на областната администрация само с идентификационен номер, без адрес и с доста неясното предназначение "за самостоятелен обект в сграда".

Предоставянето на свободните държавни обекти под наем чрез търг с тайно наддаване не може да не направи впечатление на фона на големия брой общински имоти, дадени безвъзмездно на различни организации, вкл. и на държавни институции. Като изненадващ може да се възприеме и 10-годишният срок за отдаването им. Пример за подобно действие може да се намери отново в община Варна. В края на мандата си през 1999 г. бившият кмет Христо Кирчев даде под наем голямо количество общински паркинги за същия срок. Въпреки многобройните си опити местната власт успя да поеме управлението им едва след изтичането на договорите с частниците, които ги ползваха и печелиха от тях.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близо 100 ухапани от кърлежи за 14 дни в област Варна
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).