Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Областният управител прие ръководители на Международната полицейска асоциация
Автор: Екип Varna24.bg 17:23 / 01.08.2011Коментари (0)1283
©
Областният управител Данчо Симеонов се срещна с президента и вицепрезидента на Международната полицейска асоциация Майкъл Одисеос и Алексей Ганкин. При посещението си в Областната администрация те бяха придружавани от председателя на българската секция на асоциацията Зинаида Ганчева и председателя на варненския клон Димитър Ангелов. Международната полицейска асоциация е най-голямата подобна организация в света с над 400 хиляди членове в 60 страни. Тя е независима от политически и професионални сдружения и обединения и има специален съвещателен статут в ООН и Съвета на Европа. Областният управител започна гостите с географското положение и икономическото развитие на Варненска област, както и с нейното административно разпределение. Данчо Симеонов информира, че през последните години се залага много на т. нар. "зелена енергия", вследствие на което са изградени редица ветрогенераторни и фотоволтаични паркове. Паралелно с това региона е традиционна туристическа дестинация, с акцент на културния туризъм. В подкрепа на последното Данчо Симеонов сподели, че тук се намира най-старото обработено злато в света. "Областната дирекция на МВР работи добре, полага много усилия и има добри резултати в овладяването на престъпността", допълни Симеонов. Президентът на Международната полицейска асоциация Майкъл Одисеос, сподели, че всяка година организацията провежда срещи и конференции за обмяна на опит. Идеята е на тези форуми полицаи от различни страни да споделят своите начини и методи на работа и да изработват общи стратегии в борбата с трансграничната престъпност. Във връзка с това вече се водени разговори с кмета на Бургас Димитър Николов за провеждане на Седмица на приятелството в морския град. Основната цел е освен да се помага на полициите в нейната работа да бъде подобрена и взаимната връзка между полицията и гражданите.
В контекста на казаното областният управител на Варненска област изрази готовност да съдейства за осъществяването на контакти между Асоциацията и полицейските структури в региона и допълни, че губернаторите на периферийните морски региони в Европа, които се срещнаха на конференция във Варна в началото на юли също могат да бъдат запознати с работата на Международната полицейска асоциация за подпомагане борбата с престъпността. От своя страна вицепрезидентът на асоциацията Алексей Ганкин, който е и председател на Всерусийската полицейска асоциация заяви, че полицията е визитната картичка на една страна и допълни, че двете страни са си помагали през годините и продължават да работят заедно в настоящите обществено-политически условия в света по отношение на борбата с тероризма.
В този ред на мисли Ганкин заяви, че подкрепя идеята Световната конференция на Международната полицейска асоциация през 2016 година да се проведе във Варна. Домакин на форума през тази година е Румъния, а през следващите четири години - Израел, Дания, Германия или Гърция и Кипър. Във връзка с това Данчо Симеонов заяви, че България и Румъния имат добър опит в обмена на полицейски служители през летния туристически сезон заради многото румънски туристи, които посещават страната ни. В резултат на тази инициатива се отчита намаляване на престъпността в курортните комплекси край Варна и Добрич, а съвместните пътни патрули респектират водачите по пътя Варна - Констанца и водят до по-малко пътнотранспортни произшествия и повече сигурност на пътя. Областният управител на Варна предложи Международната полицейска асоциация да иницира подобна форма на сътрудничество в страните от Черноморския басейн, където има голям поток от българи, румънци, руснаци, украинци. Независимо, че Асоциацията е неправителствена организация тя може да помогне със съвети и добри идеи за подобряване на сигурността, реда и живота на хората. А това от своя страна ще доведе до повишаване авторитета на организацията.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бойни спортове
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: