Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Областният управител се срещна с ученици от ПГИ "Д-р И. Богоров"
Автор: Екип Varna24.bg 17:18 / 22.04.2012Коментари (0)1377
©
Бивши и настоящи ученици от
ПГИ"Д-р Иван Богоров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Група ученици от ПГИ "Д-р Иван Богоров" посетиха Областна администрация - Варна и се срещнаха с областния управител Данчо Симеонов. Визитата бе във връзка с изпълнението на проект BG 051РО001-4.2.05 "Да направим училището привлекателно за младите хора", който се осъществява с финансовата подкрепа на ОП "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Учениците са организирани в клуб "История на моето селище", в който е заложена темата "Институциите на властта". 

Така от първо лице те имаха възможността да научат повече за дейността на областния управител и ръководената от него администрация. В приятелски разговор с Данчо Симеонов десетокласниците придобиха по-голяма представа за структурата на Областна администрация - Варна и основните казуси, по които работят нейните служители. Областният управител представи област Варна като географско разположение с нейните природни дадености, административно разпределение и икономическо развитие. Пред бъдещите икономисти той очерта основните сектори, които допринасят най-много за това Варна и региона да са добро място за правене на бизнес. На първо място Данчо Симеонов посочи тежката индустрия - главно със заводите в Девня, сред които се открояват най-големия производител на калцинирана сода в Европа "Солвей Соди", заводът за химически торове "Агрополихим" и "Девня цимент", където са едни от най-големите инвестиции в областта. На второ място се нарежда морският бизнес с корабостроенето и кораборемонтът и на трета позиция е туристическия бранш. "Наред с това", подчерта Данчо Симеонов, "много залагаме и на така наречената "зелена енергия" от възобновяеми енергийни източници, като част от грижата за опазването на околната среда". Областният управител запозна своите гости с работата на областната администрация по въпросите, свързани със собствеността на земеделските земи, както и реализирането на големи инфраструктурни проекти. 

Пример за последното той даде с реконструкцията на пистата и изграждането на новия международен пътнически терминал на Летище Варна, укрепването на ската на крайбрежната алея във Варна и изграждането на различни логистични центрове на територията на областта. Как става разпореждането с държавната собственост, кои са най-честите въпроси, които гражданите отправят към областния управител и остава ли му време за почивка бяха другите теми, които учениците от гимназия "Д-р Иван Богоров" коментираха с Данчо Симеонов. В края на разговора те му подариха годишника на училището за 2011-а, с историята на учебното заведение и успехите, постигнати от неговите възпитаници, както и брошурата "Богоровски гимназист", отразяващ част от събитията в регионален, национален и международен план с участието на ученици от гимназията. "Важно е да се придобият знания и умения, които в последствие да се използват по най-добрия начин", сподели Данчо Симеонов, като акцентира на активното посещаване на училище. 

В кабинета си областният управител показа на десетокласниците макети на ветрогенератор и самолет, задвижван с помощта на соларни панели, които напомнят за възможностите за добив на енергия от слънцето, вятърът и водата. В края на посещението ръководителят на групата Снежана Генчева сподели, че срещата с областния управител е била много полезна защото на място учениците са имали възможността да се докоснат до една от най-важните институции в града и да усетят атмосферата в нея.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: