Обмислят да отворят трасето на ул. "Кирил Шиваров" само за линейки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:14 / 07.11.2012
1173
Община Варна обмисля да отвори трасето на ул. "Кирил Шиваров" за движение само за линейките на Центъра за спешна медицинска помощ в посока бул. "Цар Освободител". За целта е необходимо да се направи основна реконструкция на трасе от около 80 метра.

Съветниците от транспортната комисия на Общинския съвет обаче прецениха, че инвестицията би си струвала средствата, защото ще намали от 5 до 10 минути придвижването на линейките, които сега изпитват сериозни затруднения в преминаването на еднопосочната ул. "Брегалница".

Проблемът е не на последно място заради върволицата от паркирани почти постоянно автомобили по нея, заяви съветникът от ГЕРБ Станислав Иванов, който внесе въпроса за обсъждане. Транспортната комисия даде положително становище на искането и постави срок от месец, в който администрацията на кмета Кирил Йорданов да даде становище как е възможно да бъде отворена улицата. При промяната на пътната схема обаче трябва да се измисли задължително как да се гарантира, че по отсечката ще минават само линейки, за да не бъде задръстено и то от трафика и паркирането на коли, подчертаха съветниците.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какви са цените на някои от най-популярните къмпинги по морето
Красен Кралев от Варна: Победихме опонентите си с 2:1 и имаме еди...
Ужасна болест плъзна във Варненска област, регистриран е първи сл...
Окончателно: ГЕРБ-СДС печели област Варна, ПП "Величие" изпревари...
Спецполицаи от Варна с голям удар, задържаха дрога за 400 хиляди ...
Временни резултати във Варна: Първи са ГЕРБ-СДС с 29,82% - втори ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).