Обмислят как да спрат злоупотребата с инвалидни карти за паркиране в "синята" зона на Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (13)
10:00 / 28.06.2022
9383
Близо 30 неправомерно използвани инвалидни карти за паркиране в "синята зона" конфискуват месечно служителите на ОП "Паркинги и синя зона". 

За масовата злоупотреба сигнализира вчера Младен Иванов - директор на общинското предприятие "Паркинги и синя зона", предаде репортер на Varna24.bg.

Обмисля се механизъм за ограничаване на измамите, тъй като към момента на картата, издадена на човек с увреждане, не се вписва определен автомобил, което допуска ползването й при паркиране на различни превозни средства. Това прави възможно преотстъпването на картата на трети лица. 

Затова ще бъде обмислен механизъм, според който картата да се издава за конкретен автомобил, ползван от лице с увреждане или негов асистент.

Към момента служителите на "синята зона" имали свои методи за разпознаване на нарушителите. Според Младен Иванов се следи дали лице с увреждане слиза или се качва в дадено возило. 

"Не само е нарушение, но и от морална гледна точка, хората, които се възползват от подобна карта, дърпат дявола за опашката, както се казва", коментира Иванов.

Стана ясно, че при конфискуването на такава карта, тя се връща в дирекция в Дирекция "Здравеопазване" към община Варна. При повторно нарушение картата са анулира за срок от 12 месеца.

Както медията ни съобщи, от 1 юли ще действат нови правила в "синята4 зона, която ще работи с час повече, до 20 часа, както и в почивните дни. Скоро ще бъдат въведени и промени, според които електромобилите ще заплащат за ползването на зарядните станции в зоната.

Иванов коментира още, че вече е решен и проблемът с хаотичното паркиране на украински автомобили, които преди време спирали безразборно из Варна.  

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (13)

Още по темата (228):
01.05.2024 Прекрасна новина за всички варненци!
30.11.2023 Вижте къде в центъра на Варна се отвориха нови паркоместа
28.11.2023 Подновяват маркировката за Синя зона в центъра на Варна
14.03.2023 Противоречи ли Синята зона във Варна на Закон? Преценете сами
22.07.2022 Въведоха възможност за целодневно паркиране в "синята зона" във Варна
01.07.2022 Новото работно време на "синята зона" във Варна влиза в сила от днес!
Още новини от Новини от Варна:
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...
Варна се обогати с нова икона
Тротинетки се движат опасно по пътното платно във Варна
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).