Обмислят вариант глухонеми да сигнализират чрез SMS при ПТП във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:32 / 08.07.2010
1241
Обмисля се вариант, при който глухонемите да могат да сигнализират чрез SMS органите на реда в случай на пътно-транспортно произшествие с тяхно участие. Това съобщи  шефът на варненската полиция комисар Димитър Димитров след среща с представители на Съюза на инвалидите.

Той посочи, че схемата тепърва трябва да се разработи и да се уточнят детайлите. Организацията на глухонемите ще трябва да изготви списък с лица и техните телефони, която да предостави на полицията. Това е най-малкото, което можем да направим за тях, посочи комисар Димитров.

От организацията са сигнализирали още, че на местата за паркиране на коли на инвалиди често спират всякакви автомобили. Органите на реда обаче не се отзовават на повиквания при подобен сигнал. Проблемът с местата за паркиране в града е много сериозен, спира се не само на места за инвалиди, но и в градинки и на тротоарни площи, каза комисар Димитров.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Благомир Коцев: Община Варна променя наредби с цел съкращаване на...
Варна е предупредена за утре!
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).