Обработиха 1262 дка във Варна против кърлежи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:31 / 14.05.2015
649
1262 декара на територията на Община Варна вече са обработени против кърлежи - всички детски градини и ясли, големите паркове - Морската градина, Аспарухов парк, Владиславово и Младост, градинките в центъра на града, около Община Варна, площад "Съединение" и "Чаталджа".

Дезакаризирани са и всички окосени детски и спортни площадки в микрорайон "Трошево" и в кварталите "Левски", "Чайка", "Възраждане" и парк "Елин Пелин", както и всички обекти на общинското предприятие "Спорт-Варна", зоокътът и Общинският приют за безстопанствени кучета.

Обработени са всички окосени терени в кметствата Тополи и Казашко, съобщи Антоанета Тончева, управител на общинското предприятие "Дезинфекция, дезинсекция, дератизация".

Предстои на 16 май в извънредно работно време да се третират парковете на част от учебни заведения.

Работи се в ранните утринни часове, късно следобед или привечер. Препаратът, който се използва е микрокапсулиран, а на третираните площи се поставят предупредителни табели. Всички биоциди, които се използват, притежават кратък карантинен период, разрешително за пускане на пазара и информационен лист за безопасност, обясни Тончева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна на второ място по заплати в страната
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).