Обретен Михов: Няма желаещи, които да спазват закона, затова няма и пазар на труда за хора с увреждания

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:02 / 03.08.2016
1109
Няма желаещи, които да спазват закона, затова няма и пазар на труда за хора с увреждания. Това каза за "Фокус" Обретен Михов, председател на Дружество на хора с увреждания "Бриз"-Варна. 

"За момента не можем да говорим за пазар на труда за хора в неравностойно положение, защото такъв няма. На практика се получава така, че един равноправен гражданин на държавата и гласоподавател, отивайки да търси среда, в която да положи труда, който може да извършва, няма кой да го наеме, защото има увреждания", посочи Михов. 

По думите му, излагайки дипломите, качествата и уменията си, човекът с увреждания всъщност среща отпор, защото другата страна не проявява интерес. 

"Основен проблем е и фактът, че властимащите явно нямат желание да спазват закона, въпреки че много важни решения зависят от тях. Не се осъществява и контрол по отношение на това как се спазват законовите уредби, които иначе погледнато са много", каза още Михов. Той допълни, че ако реда се следва, ще се отвори възможност да се помисли за това какви подобрения могат да се направят, не само за хората с увреждания, а и за всички останали.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...
Кенийци завладяха Варна, но аплодисментите бяха за 9-годишният Ди...
Този 42-годишен варненец се бори да остане опора на семейството с...
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).