Обществен съвет ще работи за интеграция на хората с увреждания

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:53 / 10.03.2017
1120
Обществен съвет за социална интеграция и рехабилитация на хората с увреждания проведе днес първо заседание в община Варна. В него участваха над 35 представители на неправителствени организации и спортни клубове за хора с увреждания, активисти на Българския червен кръст, на Българската асоциация на пострадалите от катастрофи, Веселина Стоилова - омбудсман за хора с увреждания, Коста Базитов, зам.-кмет, Луиза Каспарян, началник-отдел "Социални дейности и жилищна политика".

Общественият съвет ще бъде консултативен орган към Община Варна, който ще оказва съдействие за реализиране на политиките на хора с увреждания и обществени проекти. Членовете на съвета приеха и правилник за работа и бяха запознати със социалната програма на Община Варна за 2017 г. и възможностите за кандидатстване с малки проекти.

Община Варна е пример в предоставянето и управлението на социални услуги, работа с неправителствените организации и активна политика в сектора. Социалната програма през т.г. е на стойност 13,3 млн. лв. Предоставят се 58 социални услуги, като 35 от тях са предназначени за хора с увреждания, а останалите за хора в неравностойно положение. Социалната дирекция управлява и два проекта с финансиране по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" - "Приеми ме 2015" и "Общностен център за деца и семейства в риск".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).