Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Общественият дарителски фонд за Варна връчи стипендии на четирима ромски студенти
Автор: Екип Varna24.bg 09:06 / 24.10.2016Коментари (0)921
©
На 23 октомври от 14:00 часа в Арт салона на радио Варна бяха връчени четири стипендии на студенти от ромски произход с висок потенциал, които са ограничени от социални и икономически бариери да продължат успешно своето следване във висше учебно заведение.

Инициативата е на Обществен дарителски фонд за Варна, който през месец юни с подкрепата на дарители учреди фонд за стипендии на студенти от уязвими групи. Средствата набрани от дарители бяха удвоени от Фондация "Работилница за граждански инициативи".

Студентите, които получиха стипендии са номинирани от двата големи университета в града- Техническият и Икономическият университет.

Събитието уважиха представители на академичните среди, на студентските съвети, партньори и дарители.

"Нашата мисия е да създаваме повече условия за достъп до висше образование на уязвимите групи, да покажем добри примери сред ромската общност, които повишават своята култура и отговорност към обществото", сподели Анна Радева, Изпълнителен директор на Фондация Обществен дарителски фонд за Варна.

Номинираните студенти получиха индивидуални стипендии за покриване на семестриални такси и наем за общежития от по 1000 лв. Условието да ги получат е да не прекъсват своето образование до завършването му. Инициативата по набиране на средства за образователна интеграция на студенти от уязвими групи продължава и чрез платформата за он-лайн дарения, интегрирана в сайта на Фонда www.odfv.org

Стипендии получиха следните студенти, се справят добре с обучението си, но са застрашени от отпадане поради невъзможност да заплащат семестриални такси:

Мариян Фанков Асенов - студент III-ти курс, редовно обучение специалност "Финанси" в Икономически университет Варна. Мариян е отгледан е от дядо си и баба си в село Тотлевен. Понастоящем се справя съвсем сам, като отскоро работи по четири часа в Университетската библиотека.

Гина Михалева Михалева - студентка III-ти курс, редовно обучение по специалност "Социален мениджмънт" в Технически университет Варна. Гина е от село Приселци, работила е като трудотерапевт в защитено жилище за жени с умствена изостаналост в село Близнаци и така избира специалността, която учи - социален мениджмънт.

Радослава Иванова Иванова - студентка IV-курс, редовно обучение, специалност "Икономика на строителството" в Икономически Университет Варна. Радослава живее в село Изворско и пътува всеки ден до университета.

Таня Михайлова Христова - студентка II-ри курс, задочно обучение в специалност "Социален мениджмънт" в Технически университет Варна. Таня е от град Котел. Доброволец е във Младежка фондация Арете- България.

Събитието по връчване на стипендии на студенти от уязвими групи се реализира в рамките на проект "Подкрепа на уязвими групи за достъп до висше образование".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Политическо противоборство в САЩ
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: