Община Варна: Няма постъпили сигнали за ниски температури в класните стаи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:37 / 06.12.2016
1815
На този етап няма постъпили сигнали за ниски температури в класните стаи в училищата във Варна. Това каза за "Фокус" Лилия Христова, директор на Дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна. Тя отбеляза, че учебният процес във Варна протича нормално. 

"В детските градини, където има очаквания за евентуални аварии на стари отоплителни инсталации, има монтирани климатици, които са алтернативно отопление в случай на необходимост. Има създадена организация, ако евентуално някъде възникне проблем, родителите да бъдат уведомени и да се предприемат адекватни мерки за бързо отстраняване на повреди, за да бъдат децата на сигурно и топло място през работния ден", допълни Лилия Христова. 

По отношение на заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в училищата и детските градини във Варна Лилия Христова отбеляза, че има издадена заповед от кмета на Варна Иван Портних чрез Дирекция "Здравеопазване" медицинските служители да упражняват контрол върху заболеваемостта и всяка сутрин данните да бъдат докладвани на Регионалната здравна инспекция. 

"От 2 януари 2017 година е разпоредено на директорите на детски градини всяка сутрин да подават информация за броя на заболелите и отсъстващи деца. Дирекция "Образование и младежки дейности" също ще събира информация, като данните на двете дирекции ще се засичат, за да работим в една посока и да имаме обща картина на заболеваемостта", подчерта Лилия Христова. По думите й в града има ръст на тези заболявания, но към момента няма информация в училищата и детските градини да има масово болни деца.

Виж коментарите (0)

Още по темата (419):
23.10.2017 Климатолог: Зимата си идва бавничко, еленчетата са готови да разнасят подаръци на децата
09.10.2017 Над 80% от шофьорите навлизали в проходите с летни гуми в почивните дни
19.04.2017 Зимата се завръща утре, температурите рязко падат! Идат вятър, дъжд и сняг!
15.03.2017 Завръща ли се зимата? По-добре вижте това!
14.03.2017 Какво време ни очаква до края на март?
27.02.2017 Над Черноморието ще бъде предимно слънчево и почти тихо
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).