Община Варна дава 24,5 млн. лв. за пътища

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (25)
17:20 / 10.01.2011
5065
24,5 млн. лв. ще харчи през тази година община Варна за пътища. Проектобюджетът бе одобрен днес на заседание на комисията по архитектура и строителство към местния Общински съвет. От сумата 9,6 млн. лв. идват са от банковия заем, който администрацията възнамерява да тегли тази година, а около 4 млн. лв. са неусвоения облигационния заем от м.г. Малко над половината от средствата - 12,5 млн. лв. ще отидат за проектиране и строеж на нови пътища. Заложени са реконструкция на кръстовището на бул. "Цар Освободител" с бул. "Христо Смирненски", както и на ул. "Атанас Москов до ул. "Кольо Фичето", част от бул. "Република" в участъка от бул. "Цар Освободител" до бул. "Трети март", изграждане на нови светофарни уредби и други.

В годината на изборите община Варна заделя 8 млн. лв. за изкърпване на дупки. Миналата година, парите бяха 5 млн. лв., като при актуализацията на бюджета бяха увеличени още с 2 млн. лв. Фирмите и тази година ще работят на същите цени, коментира Стоян Димитров, шеф на общинската дирекция "Инженерна инфраструктура" в общината. 4 млн. лв. пък са предвидени за основен ремонт на улиците, като в това число са включени бул. "Константни и Фружин" и бул. "Св. Елена" и ремонт на подлези. 5 млн. лв. е проектобюджетът за инженерна инфраструктура. От тях 1,9 млн лв. отиват за благоустрояване, 2,24 млн. лв. за водоснабдяване и канализация, 500 000 за укрепване на свлачища и 340 000 лева за проектиране.

След редица коментари, че липсва разбивка на парите, местните депутати направиха и няколко допълнения. Те решиха 120 000 лева да бъдат заложени за изграждане на огради на гробищните паркове. Предложението бе на съветника от "Отечество" Радослав Коев, който коментира, че от такива особено много се нуждае гробището в във "Виница" и в "Аспарухово". Средствата ще бъдат взети от други дейности по опазване на околната среда.

100 000 лева ще бъдат изплатени за изграждане на тротоар пред Военна болница. Обектът е преходен, но не е включен в документите, коментира Красимир Маринов от "Отечество". От администрацията обясниха, че възлагателното писмо вече и изпратено и парите са налични в бюджета.

Съветниците решиха още от парите в размер на 700 000 лева предвидени за проектиране и изграждане на нова спортна зала за тенис на маса и бадминтон, администрацията да се опита да изгради и спортната зала на Първа езикова гимназия. Ако средствата се окажат недостатъчни с приоритет да се ползва гимназията.

Източник: Dnes Plus


Виж коментарите (25)
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).