Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Община Варна дава 6,7 млн.лв. за зимното почистване в следващите 4 години
Автор: Пламена Николова 13:13 / 11.12.2019Коментари (0)1885
© Varna24.bg
6 700 000 лв. без ДДС са предвидените средства за зимното почистване на Варна в следващите 4 години, научи Varna24.bg от обявена обществена поръчка от Община Варна за "Зимно поддържане на пътища, улици и булеварди на територията на Община Варна“.

Предвидените средства са за срок от 48 месеца, се посочва в документацията на поръчката. 

Фирмата, с която Община Варна ще сключи договор ще има ангажимент да  извършва зимно поддържане на пътища, улици и булеварди в периода от 01 ноември до 31 март, в зависимост от метеорологичните условия, като може да се извършват по-рано или по-късно от този период.

Зимното поддържане обхваща общинската пътна и улична мрежа, пътни съоръжения и участъци от републиканските пътища на територията на община Варна. То включва подготвителни работи: прегледи на заявените за използване машини и съоръжения, подготовка на пътищата за експлоатация при зимни условия, осигуряване на необходимите материали, превоз на сандъчета и фигуриране на купчинки от инертни материали на определени места и др.; снегочистене (патрулно и периодично) на пътищата и улиците до постигане на съответните степен и ниво на зимно поддържане, разчистване на преспи и снегонавявания и отстраняване на уплътнени снежно-ледени пластове; обезопасяване на пътищата против хлъзгане: разпръскване на минерални материали и химически вещества, изтегляне на аварирали автомобили от пътното платно до 500м., обход за оценка проходимостта на пътищата при зимни условия, поставяне на нови знаци, когато е необходима промяна на организацията на движението при затваряне на определен маршрут, събиране и предаване информация за състоянието на пътната мрежа, осигуряване на дежурства в извънработно време и дежурства в празнични и почивни дни през зимния период. Приоритетно снегопочистване на улиците, като маршрутите са определени по общата схема на линиите на градския транспорт и улици и пътища с интензивно движение.

Кандидатите следва да разполагат с екип, включващ минимум един специалист, притежаващ квалификация "Инженер“, бакалавър или магистър и притежаващ стаж най-малко две години в областта на зимното поддържане. Минимум един технически ръководител – притежаващ образователна степен – инженер/техник и притежаващ стаж най-малко две години в областта на зимното поддържане.

Използваната специализирана техника за зимно поддържане /в т.ч. с възможности за разпръскване на химически вещества за борба със заледяването и прецизното им дозиране/ е както следва: МПС с цистерна с гребло – 6бр.; МПС с материалоразпръсквач с гребло – 5бр.; Кран автомобилен 8-10т. и повече – 1бр.; Автомобилен влекач – 1бр.; Верижна машина с гребло /булдозер/ - 1бр.; Влекач с ремарке за превоз на техника – 1бр.; Автогрейдер – 1бр.; Лек автомобил с повишена проходимост /за обход и оказване на помощ на ЦСМП/ - 2бр.; Комбиниран колесен багер товарач / с кофа и гребло/ - 5бр.; Челен товарач – 1бр.; Мини челен товарач с гребла /от типа Бобкат/ - 2бр.; Роторен снегорин – 1бр.; МПС за ръчно разпръскване на материали – 1бр.



Още по темата: общо новини по темата: 95
25.01.2021 »
07.12.2020 »
31.03.2020 »
23.03.2020 »
22.03.2020 »
07.03.2020 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
Северна и Южна Корея
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: