Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Община Варна и ММФ "Варненско лято“ - с награда "ПроКултура"
Автор: Пламена Николова 09:36 / 14.08.2019Коментари (0)961
©
Община Варна, културни събития и организации в морската столица станаха носители на награди "ПроКултура 2019“. Те бяха връчени на официална церемония на Националната конференция "Достъп на младите хора до култура: Ролята на фестивалите по изкуства". Организатори на събитието са Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт. Отличията се дават за принос за разширяването на достъпа на младите хора към културата в девет категории – "Държавен културен институт", "Общински културен институт", "Културна организация", "Община", "Детска градина", "Училище", "Гражданска организация", "Медии" и "Фестивали". 

Специалната награда за принос за разширяването на достъпа до младите хора до култура беше връчена на Община Варна. Призът прие Десислава Георгиева, началник-отдел "Фестивали и проекти“ в дирекция "Култура" в общината. Награда "ПроКултура" за цялостен принос получи Румяна Петрова за проекта "Музикалните приказки на Госпожа Виола“ в рамките на "Варненско лято за деца“ – популярната съпътстваща програма на големия международен музикален фестивал "Варненско лято“.  

В категорията "Медия“  бяха отличени Регионален телевизионен център – Варна и БНР - Радио Варна. В категорията "Фестивал“ отличия получиха Международният кинофестивал "Карантината“ – Варна, премиран и като кинофестивал, и като събитие в областта на дигиталните изкуства и технологии, а също и Европейският младежки музикален фестивал "Силата на песента“, провеждан в СОК Камчия. В категорията "Културна организация“ наградата бе за Фондация "Международен балетен конкурс“- Варна, за XIX национална среща на млади балетни изпълнители "Анастас Петров“. Доцент доктор Момчил Георгиев, генерален секретар на Българската асоциация на работодателите в областта на културата, приветства отличените, пожела им още успехи и подчерта, че целта на наградите е да се стимулира социалното приобщаване, равенството и активното участие на младите хора в културните процеси.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: