Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Община Варна и институциите заявиха готовност за зимата, първият сняг ще ги тества
Автор: Пламена Николова 11:00 / 22.11.2018Коментари (0)4353
© Varna24.bg
Община Варна и институциите са готови да посрещнат предизвикателствата на зимата. Това стана ясно по време на заседание за зимната подготовка на територията на община Варна, предаде репортер на Varna24.bg

Зам.-кметът Христо Иванов обясни, че ремонтите във Варна ще продължат и през зимата и ако метеорологичната обстановка позволява те ще приключат напролет, когато ще се положи асфалт. 

Метеоролозите във Варна заявиха, че не можело да се разчита на толкова мека зима като миналогодишната, но и сериозни катаклизми не се очакват. Времето около 3-4 декември щяло да е по-меко и топло, към 4-5 декември температурите ще се понижат и ще има слаби превалявания. Около Коледа не се очаква сняг, но след това градусите на термометъра ще паднат и можем да очакваме дъжд и сняг. Януари и февруари ще са в рамките на обичайните зимни норми, като през последните години се отчита значително по-леки зими, обясниха от НИМХ Варна. 

От дирекция "Инженерна инфраструктура" в Община Варна заявиха, че са сключени договори за поддръжката на уличната мрежа на територията на града и фирмите разполагат с необходимата техника и капацитет за справяне с тежка зимна обстановка. 

От дирекция "Образование" казаха, че всички детски и учебни заведения са заредени с гориво и алтернативни източници за отопление. В детската градина в Каменар, където обстановката е най-критична при падане на обилен сняг, градината е запасена със суха храна. 

От дирекция "Социални дейности" обясниха, че приютът е готов да приеме хора в нужда и над капацитетът си от сто места, там са осигурени гориво, хранителни продукти и медикаменти. Обществените трапезарии ще осигуряват както досега прехрана на 1025 бедни варненци, като 550 от тях получават храна по линия на социалния патронаж. 

От дирекция "Здравеопазване" отчетоха, че 13-те ясли на територията на града са в готовност с гориво и храна за зимните месеци, лечебните заведения също са подсигурени, предоставен е и списък на хората на хемодиализа, които ще се нуждаят от извозване в критична обстановка. 

С добра готовност се похвалиха и от фирма "Градски транспорт", където подготовката започнала още от септември. Автобусите са подсигурени с резервни акумулатори и зимни гуми, подменени са радиатори, които не работят. Помещенията за персонала са отоплени, осигурени са и аварийни групи. 

Добра подготовка отчетоха и от районните кметства. Те имали готовност да почистват подстъпите към детските и здравните заведения, както и трасетата на градския транспорт. 

Представител на Енергото обясни, че са сформирани десет аварийни екипа на територията на Община Варна, които да се борят с аварии.

От ВиК Варна рапортуваха, че аварийните им автомобили са в готовност заредени със зимни гуми и антифриз. Извършена е профилактика на деривациите, захранващи Варна с вода. 

От КАТ Варна казаха, че се извършват системни обходи на уличната мрежа и на критичните участъци с наклони. Следи се и за състоянието на Аспарухов мост. 

От пожарната допълниха, че са осигурени автомобили с висока проходимост, а в най-скоро време ще дадат повече информация и препоръки за недопускането на пожари в зимните месеци. 

Обобщена информация за готовността за зимата даде зам.-кметът на Община Варна Христо Иванов. Вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 181
13.04.2019 »
11.03.2019 »
10.03.2019 »
28.02.2019 »
26.02.2019 »
24.02.2019 »
предишна страница [ 1/31 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (416) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1606) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: