Община Варна иска от държавата Шокъровия канал, за да реши важен проблем

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
17:02 / 29.06.2020
3428
Oбщина Варна да придобие безвъзмездно от държавата управлението върху Шокъровия канал, гласуваха съветниците от ПК "Собственост и стопанство“ на днешното си заседание. Администрацията вече има изготвен проект за заустване на дъждовните води от канала навътре в морето, като в момента документацията минава през съгласувателни процедури с компетентните институции. Общината ще поиска от държавата и имот в Южна промишлена зона, за да може да кандидатства по процедура "Подобряване на достъпа до рибарска инфраструктура и увеличаване на синия потенциал“. Едно от условията за кандидатстване е да се предостави документ за собственост на терена.

Решено бе също сградата на Районния център по трансфузионна хематология да бъде безвъзмездно прехвърлена на държавата. Заради дългогодишната експлоатация обектът се нуждае от основен ремонт, но тъй като не е собственост на Министерството на здравеопазването, отпускането на средства за реновацията е незаконосъобразно.

Съветниците дадоха съгласието си да се предостави на Областна дирекция на МВР общински имот, който да бъде превърнат в административен център за обслужване на граждани. Помещението на ул. "Св. Климент“ е с добро разположение, намира се на приземен етаж и е достъпно за хора с увреждания и майки с колички.

Спортният комплекс, разположен в I ЕГ, ще продължи да бъде стопанисван от ОП "Спорт – Варна“. Докато тече учебният процес, съоръжението се ползва от възпитаниците на гимназията, бе изтъкнато на днешното заседание.

Членовете на комисията дадоха съгласието си общинският имот на бул. "Владислав Варненчик“ 108, оборудван като Синя стая, да продължи да се ползва от правораздавателните институции във Варна. Това специализирано помещение вече 5 години дава възможност да се изслушват деца в една щадяща среда, различна от съдебната зала.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).