Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Община Варна иска от държавата Шокъровия канал, за да реши важен проблем
Автор: Пламена Николова 17:02 / 29.06.2020Коментари (2)3396
© Varna24.bg
Архив
Oбщина Варна да придобие безвъзмездно от държавата управлението върху Шокъровия канал, гласуваха съветниците от ПК "Собственост и стопанство“ на днешното си заседание. Администрацията вече има изготвен проект за заустване на дъждовните води от канала навътре в морето, като в момента документацията минава през съгласувателни процедури с компетентните институции. Общината ще поиска от държавата и имот в Южна промишлена зона, за да може да кандидатства по процедура "Подобряване на достъпа до рибарска инфраструктура и увеличаване на синия потенциал“. Едно от условията за кандидатстване е да се предостави документ за собственост на терена.

Решено бе също сградата на Районния център по трансфузионна хематология да бъде безвъзмездно прехвърлена на държавата. Заради дългогодишната експлоатация обектът се нуждае от основен ремонт, но тъй като не е собственост на Министерството на здравеопазването, отпускането на средства за реновацията е незаконосъобразно.

Съветниците дадоха съгласието си да се предостави на Областна дирекция на МВР общински имот, който да бъде превърнат в административен център за обслужване на граждани. Помещението на ул. "Св. Климент“ е с добро разположение, намира се на приземен етаж и е достъпно за хора с увреждания и майки с колички.

Спортният комплекс, разположен в I ЕГ, ще продължи да бъде стопанисван от ОП "Спорт – Варна“. Докато тече учебният процес, съоръжението се ползва от възпитаниците на гимназията, бе изтъкнато на днешното заседание.

Членовете на комисията дадоха съгласието си общинският имот на бул. "Владислав Варненчик“ 108, оборудван като Синя стая, да продължи да се ползва от правораздавателните институции във Варна. Това специализирано помещение вече 5 години дава възможност да се изслушват деца в една щадяща среда, различна от съдебната зала.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
От наводнението в Аспарухово няма решетка, която да спира по едрите боклуци да не влизат в морето! Толкова й пука на общината за замърсяването на морето и брега, могат и в лайна да плуват, кмета да шмърка под вода.
0
 
 
иска го, за да вдигне една подпорна стена- хотелче .....
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Лято 2024
Втора лига сезон 2023/24
Бюджет 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: