Община Варна обявява на търг 105 междуградски линии

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:15 / 23.01.2017
1490
Постоянната комисия "Транспорт" към Общинския съвет на Варна даде положително становище на бюджета за 2017 г. в по тази дейност. Средствата са в размер на 8,5 млн. лв. и според съветниците са практически еквивалентни на тези от миналата година. Близо 5,8 млн. лв. отиват за покриването на пенсионерските карти, над 1,1 млн. лв. е доплащането на ученическите карти, средствата за специализираните микробуси са 600 000 лв. Има предвидени субсидии за пътуване на хората с увреждания.

В тази връзка беше разгледано и искане от дирекция "Социално подпомагане" за отпускане на 20 карти за една линия. Обяснението е финансовите проблеми, които изпитва структурата във Варна. Съветниците препратиха докладната на социалната комисия за становище. Естествено, последната дума има ПК "Финанси и бюджет".

Общината ще обяви и търгове за междуградски линии по Закона за обществените поръчки по 105 маршрута. Сроковете отдавна са изтекли, а областният управител може да удължи концесиите максимум с още година. Включени са дестинации като София, Пловдив Бургас, Балчик, Албена, Кранево, Шабла.

Внесеното предложение пенсионери над 67 г. и варненци в неравностойно положение да ползват всички градски линии ще бъде взето предвид, защото до февруари предстои изготвяне на нова Наредба за пътуване на преференциални цени, стана ясно още на ПК "Транспорт"

Необходим задълбочен финансов анализ, защото цените на картите във Варна са в пъти по-ниски в сравнение градове като София, Плевен и Пловдив, където това е факт. А и за една линия дофинансирането от общината е 80 лв., но за всички ще бъде двойно повече.

Източник: Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).