Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Община Варна осигурява подкрепа за хора с увреждания под карантина
Автор: Пламена Николова 16:18 / 20.12.2021Коментари (0)820
©
Над 1584 варненци и 434 души персонал в социалния сектор ще бъдат обхванати от проекта "Патронажна грижа +“ през 2022 година. Дейностите се осъществяват по приоритетна ос "Подкрепа за преодоляването на последиците от кризата, предизвикана от пандемията от COVID-19 и подготовка за екологично, цифрово и устойчиво възстановяване на икономиката“ на ОП "Развитие на човешките ресурси“. Това стана ясно днес на пресконференция в община Варна. Участие в събитието взеха зам.-кмета Коста Базитов, Таня Василева - директор на дирекция "Социални дейности“, Ивелина Кирилова - ръководител на проекта и екипът, участващ в реализирането му. 

Целта е да бъде осигурена подкрепа за възрастни хора и лица с увреждания, като им се предоставят услуги в домашна среда, както и подкрепа за лицата, които ползват социални услуги. Дейностите са разпределени в две направления.

По първото се предвижда да бъдат обхванати около 495 лица с увреждания, които нямат възможност за самообслужване и са поставени под карантина. Те ще получават специална патронажна грижа, за която ще бъдат ангажиран екип от 44 души - специалисти и помощен персонал. Новият компонент, който е насочен към най-застрашените от COVID-19, ще осигури устойчивост на предлаганите към момента услуги по друг проект - "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания на територията на община Варна - Компонент 2", който ще приключи в края на годината.

По второто направление ще бъдат изпълнени мерки за опазване на здравето на 1 089 потребители на социални услуги, ползващи домове за стари хора, центрове за настаняване от семеен тип, центрове за социална рехабилитация и интеграция и други. За тях ще бъдат ангажирани 388 души персонал и още 46 лица - за осигуряване на безопасна среда за функциониране на социалните услуги в контекста на епидемична обстановка. При необходимост има готовност да бъде осигурена компютърна техника за предоставянето на услугите дистанционно. По-активното използване на информационните технологии ще разшири възможностите за споделянето на опит и добри практики между специалисти в социалната сфера. 

Социалните услуги могат да бъдат заявени на тел.: 052/820544 и 052/820537, както и на гише 14 в информационния център в сградата на община Варна. Дейностите започват да се извършват от 01.01.2022 г.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: